SANKO Holding’in kurucu ailesinin fertlerinden Osman Burak Konukoğlu’nun İstanbul’da faaliyet gösteren Medigen Farma isimli medikal şirket aracılığıyla, sağlık sektöründeki yaklaşık 30 firmayı 80 milyon lira civarında dolandırdığı yönündeki suç duyurusu üzerine Osman Burak Konukoğlu hakkında 11. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklama kararı verilmişti. Osman Burak Konukoğlu iddia edilen bu suçtan ilk duruşmada serbest bırakıldı.

“Birçok iş adamına faizle borç verip mal varlıklarını yağmalıyorlar”

Mahkeme kararı sonrasında açıklama yapan Osman Burak Konukoğlu, “Ülkemizde ekonomik daralmayla beraber tefecilere yönelen iş insanlarının sayısının arttı. Bu tefeciler sahte delil üreterek iş adamlarının itibarları ile oynuyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde faaliyet gösteren ve iş adamlarına faizle para verip, daha sonrasında varlıklarına yağma ve tehdit ile el koyan tefecilik çetesi maalesef bizlere de bulaştı. Tefecilerin mağdur ettiği insanlar ve bu insanların aileleri perişan oluyor. Sonuçları ne olursa olsun hiç kimsenin tefecilere yönelmemesini öneriyorum” dedi.

Mahkeme beyanında görüleceği üzere tefeci çetenin yalnızca malvarlığına değil patentli ürünlerine de göz diktiğini belirten Osman Burak Konukoğlu, “Ortağım ve ekibimle birlikte yıllarımızı vererek, büyük yatırımlar yaparak geliştirdiğimiz özel medikal ürünümüz olan ve dünya çapında kanıtlanmış Genvisc isimli kıkırdak rekontrüksüyon ve doku onarıcı malzemesinin patentine dahi göz diken çete üyeleri, patenti elde etmek için bir çok deneme yaptı. Amaçları bizi zayıflatıp patenti ve ürünümüzü ele geçirmekti. Ayrıca, tefecilik çetesi lideri A.A. kendisini piyasaya inşaat şirketi sahibi olarak tanıtarak iş ve sanat dünyasından başarılı kişileri hedef alıp türlü oyunlarla tuzağa düşürüyor.

“Türk Ekonomisine Güveniyoruz Yatırımlara Devam!"

Osman Burak Konukoğlu "Üretime dayalı, ihracat odaklı, yüksek teknoloji temelli, rekabetçi bir ekonomi oluşturulması için atılacak adımlar, Türkiye ekonomisinin geleceğini daha da parlatacak, bu konuda Türk ekonomisine güveniyoruz. Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere yatırımlara tüm hızıyla devam edeceğiz. Yakın zamanda sağlık alanında ses getirecek projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Sıkıntılı günlerin geride kaldığı ve tamamen işlerine odaklarını aktaran Osman Burak Konukoğlu, sağlık alanında önemli gelişmelerin olduğunu ve bu gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.