Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir şahıs, darp ettiği eşi evi terk edip sığınma evine yerleşince çocuklarını rehin alıp eylem başlattı. Biri 6 diğeri 4 yaşında iki erkek çocuğunu bıçakla rehin alan şahsı ikna etmek için tüm ekipler seferber olurken, güvenlik güçleri olası bir operasyona karşı da hazırlık başlattı.

Olay, Bodrum'a bağlı Turgutreis beldesi Akçaalan Caddesi 20/1 nolu evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışan Süleyman B. (33), geçtiğimiz gün tartıştığı eşini darp edince, eşi polise gidip kocasından şikayetçi oldu. Şikayeti değerlendiren yetkililer, Emine B.'yi (30) Muğla'ya kadın sığınma evine yerleştirdi.

Eşinin eve gelmemesi üzerine bunalıma giren Süleyman B. ise, bugün öğlen saatlerinde engelli iki çocuğunu rehin alıp polis ve jandarmayı aradı. Selahattin (6) ve Nurettin (4) isimli iki çocuğuna, eşinin eve getirilmemesi halinde zarar vereceğini söyleyen Süleyman B.'yi ikna çabaları sürüyor.

Bu arada, ihbarın ardından olay yerine 112 Acil Servis ekipleri, jandarma, itfaiye ve özel harekat polisleri çağrıldı. Evin çevresinde gergin bekleyiş sürerken, Süleyman B.'nin babası Doğan B. (65), "Bir süre önce kavga etmişler, oğlum eşi eve gelmediği için bunalıma girdi" diye konuştu.