Fatih’te cinnet getiren bir adam, 15 gün önce doğum yapan eşini çocuklarının gözü önünde silahla yaraladıktan sonra intihar etti. Ölen şahsın, olaydan önce okuldan çıkan oğlu ile el ele sokakta yürürken görüldüğü ortaya çıktı.

Olay, öğle saatlerinde Fatih Arabacı Beyazıt Mahallesi Vidin Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, eşi Emel Y.(38) ile yaklaşık 15 gündür bazı sorunlar yaşadığı iddia edilen Halit Y., 8 yaşındaki oğlunu okuldan aldıktan sonra eşi ile barışmak için eve gitti. Evde eşine barışmak istediğini belirten Halit Y., olumsuz yanıt alınca çiftin arasında tartışma çıktı. Barışma isteği kabul görmeyen ve cinnet getiren Halit Y.,, belindeki silahı çıkartarak çocuklarının gözü önünde eşine iki el ateş etti. Emel Y. kocasının silahından çıkan ve karnına isabet eden iki kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Bunun üzerine akrabalarını arayarak eşini vurduğunu söyleyen Halit Y., silahı kendi kafasına dayayarak ateşledi.

Daireden silah sesleri gelmesi üzerine apartman sakinleri polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri cinnet getiren kocanın hayatını kaybettiğini belirledi. Eşinin silahından çıkan kurşunla karnından yaralanan Emel Y. ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Evde yaşanan dehşet anlarına tanık olan çiftin çocukları bir akrabalarının evine götürüldü. Polis ekipleri cinnet getiren kocanın cesedinin bulunduğu dairede inceleme yaptı.

Cinnet getirerek eşini vuran ve daha sonra ise hayatına son veren Halit Y. ve oğlunun mahalledeki bir mağazanın güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde baba Halit Y. ve okuldan çıkan oğlunun saat 10.45 sıralarında el ele eve doğru yürüdükleri görülüyor.

Hayatını kaybeden Halit Y.’nin akrabaları olayın yaşandığı apartmanın önünde sinir krizleri geçirdi. Halit Y.’nin olay yerinde rahatsızlanan annesi, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olayda yaralanan Emel Y.’nin hastanedeki tedavisi devam ederken, 15 gün önce doğum yaparak bir erkek çocuk dünyaya getiren talihsiz kadının ameliyata alınacağı öğrenildi. Cinnet getiren kocanın cesedi ise polis ve savcının incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Çiftin komşuları ise büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, “Onlar çok iyi insanlardı. Halit Yozgatlı efendi dürüst bir çocuktu. Nasıl böyle bir olay yaşadılar anlamıyoruz” dedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.