İzmir’de, yokuş aşağı inerken frenlerin boşalması sonucu virajı alamayarak yol sonundaki iki binanın arasına düşen çöp kamyonunda bulunan belediye işçilerinden 2’si öldü, 1'i ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, İzmir’in Konak İlçesi 358. Sokakta meydana geldi. Erkan Koşak(28) yönetimindeki Konak Belediyesi’ne ait 35 ETY 72 plakalı çöp kamyonu, Adile Naşit Parkı yanındaki sokaktan yokuş aşağı inerken frenleri boşaldı. 358 Sokağa dönen virajı alamayınca sokak sonundaki iki apartmanın arasına büyük bir gürültüyle ters bir şekilde düşen kamyon, apartmanın 1. katındaki balkona çarparak parçalanmasına neden oldu. Gürültüyü duyan apartman sakinlerinin ihbarı sonucu olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonucu sürücü Erkan Koşak (28) ve belediye işçisi Kadir Ercan’ın (40) hayatını kaybettiği belirlendi. Kamyonun arka kısmında bulunan ve toplayıcı olarak görev yapan Kemal Koşak (45) da ağır yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden sürücü Erkan Koşak ile ağır yaralı Kemal Koşak’ın kardeş oldukları öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan incelemelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü morguna kaldırıldı.

Kazayı duyan birçok belediye işçisi olay yerine gelirken, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da kaza yerinde yetkililerden bilgi aldı. Çöp kamyonunun frenlerinin boşaldığı yokuştan diğer araçların zorlukla inip çıktığı gözlendi. Çevre sakinleri, daha önce yokuş nedeniyle kazaların olduğunu belirtti.