Bornova ilçesinin Işıkkent semtinde meydana gelen olayda, iki tekerleği olmadığı için yan yatan çöp konteyneri üzerine devrilen 3,5 yaşındaki çocuğun serçe parmağı koptu.

Olay, iddiaya göre geçtiğimiz Salı günü saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Işıklar Mahallesi, Salih Omurdak Caddesi 6026. Sokak'taki boş arsada duran Bornova Belediyesi’ne ait iki adet çöp konteynerinden birinin her iki tekerleği de kopuktu. Mahallenin çocuklarının sürekli boş arsada oynadığını belirten baba Mehmet Durmuş, “Yaklaşık iki hafta önce mahalle muhtarını ‘bu çöp konteyneri birisinin canını yakacak’ diyerek uyarmıştım. Ne konteyner değişti, ne de tekerlekler. Olay günü eve geldim, üzerimi değiştirirken gelen feryatlar üzerine çıktığımda konteynerin 3,5 yaşındaki oğlum Emirhan’ın üzerine devrildiğini ve elinin kanlar içinde kaldığını gördüm. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hemen Ege Üniversitesi’ne götürdük. Hastane ise Kahramanlar'daki El ve Mikrocerrahi Hastanesi'ne sevk etti. Oğlumun serçe parmağının yarısı koptuğu için dikilip pansuman yapıldı. Kopan kısım tamamen ezildiği için maalesef dikilemedi. O gün bugündür pansumana gidip geliyoruz. Uyarımıza rağmen tedbir alınmaması üzücü” dedi.

Olay gecesi saat 23.00 sıralarında eve döndüklerinde ayakları olmayan konteynerin, evlerine yaklaşık 200 metre mesafedeki muhtarlık binasının yakınına götürülmesine de anlam veremediğini söyleyen Durmuş, “Neden olay mahallinden uzaklaştırılıyor konteyner anlamış değiliz. Olayın akabinde günlerdir kırık olan tekerleklerin yerine ise yenisi takılıyor. Benim oğlumun parmağı koptuktan sonra değiştirilse ne olur, değiştirilmese ne olur” diye konuştu.