Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde metan gazı sebebiyle çıktığı tahmin edilen çöplük yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarıyla söndürüldü.

Ayvalıkta gece saatlerinde çöplük alanda çıkan yangına, Ayvalık Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Altınova ve Küçükköy Belediyesi ekipleriyle, Ayvalık Orman Bölge Şefliği ekipleri ortaklaşa müdahale etti. Sabahleyin de devam eden yangına 5 arozöz, 3 su tankeri, 4 iş makinesinin gece boyunca müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına, sabah saatlerinde de Edremit Orman Bölge Müdürlüğünden gönderilen yangın söndürme helikopteri katıldı. Ayvalık Orman Bölge Şefi Osman Bayrak, gece başlayan yangının yoğun müdahaleler sonrasında sabah karşı söndürüldüğünü ama sabah saatlerinde yeniden alevlendiğini belirtti.

Çöplükteki metan gazı sızıntısından kaynaklandığını tahmin ettikleri yangına bu kez Edremit Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki yangın söndürme helikopterinin de desteğiyle müdahale ettiklerini kaydeden Bayrak, “Şu anda Ayvalık, Altınova, Küçükköy itfaiye ekiplerinin yanı sıra bizler tam kadro halinde buradayız. Rüzgarında etkisiyle yangının geniş bir alana ve belki de ormanlık alana sıçrama riski vardı. Bu yüzden de Edremit merkezimizden yangın söndürme helikopteri istedik. Helikopter yangın için 5 sorti attı. Yoğun çalışmalarımız sonucunda, yangını güçlükle de olsa kontrol altına aldık. Şu an için her şey kontrolümüzde ve herhangi bir sıkıntı yok” dedi.