Artvin-Yusufeli Karayolu Sebzeciler köyü mevkisinde 22 Haziran günü Çoruh Nehri'ne uçan otomobildeki 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Sebzeciler köyü mevkisinde 22 Haziran’da Çoruh Nehri'ne uçan otomobildeki Ömer Aslan, Celal Aslan ve Ferda Ustabaş'ı arama çalışmaları, Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Erzurum Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ile Rize Emniyet Müdürlüğü’nden dalgıçların da bulunduğu 18 kişilik ekip tarafından sürdürülüyor. Kayıpların yakınları ise, kazaların sık yaşandığı bölgede arama kurtarma ekibinin sürekli hazır bulunmasını istediler. Yolun karayolları standartlarına uygun olup olmadığının tartışıldığını belirten kayıp yakınları, tek gidiş ve gelişin olduğu yolda trafik yoğunluğu yaşandığını, bariyerlerin de bulunmadığını iddia ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Artvin Valisi Necmettin Kalkan ise, kayıpları bulmak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, "Deriner Barajı’nın kuyruk kısmından itibaren Çoruh Nehri’nde ekiplerimiz botla arama çalışması yapacak. Ekiplerimizi bölgede konuşlandıracağız" dedi.