Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin köyünde akşam saatlerinde ahşap bir evde çıkan yangında, 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık tamamen yandı.
Alınan bilgilere göre, Yukarızeytin köyüne bağlı Kayaboğazı Mahallesi’nde oturan Yaşar Ergim’e ait ahşap evde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede evi saran yangın rüzgarın da etkisiyle Ali Ergim ve Ahmet Ergim’e ait evlere sıçradı.
Ergim ailesine ait evde yangın olduğu bilgisini alarak ilk müdahaleyi kovalarla köylüler yaparken, olay yerine Osmancık Belediyesi ve Kargı Belediyesine ait itfaiye araçları ile Çorum Orman İl Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Köy Muhtarı Mehmet Yüzgeç, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu belirterek “Bu köyümüzde bu günü kadar çıkan en büyük yangın. Ev sahipleri hayvancılıkla uğraştıkları için yaylada bulundukları bir saatte yangın çıkmış. Şu anda 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık tamamen yandı. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Köyümüz şehre çok uzak olduğu için itfaiyenin gelmesi zaman alıyor. Bu nedenle ilk müdahaleyi kovalarla köylülerimiz yaptı” dedi.
Yangının çıktığı bölgede telefon iletişimi olmadığı için itfaiyeyi arayamadıklarını, yangın ihbarını geç yapabildiklerini ve yardım isteyemediklerini bu yüzden de yangına müdahalenin geç olduğunu dile getiren muhtar Yüzgeç, “Burası köyümüze 4 kilometre uzaklıkta. Cep telefonları çekmiyor, sabit telefon hattı da bulunmuyor. Yangın haberinin köyümüze ulaşması zaman aldı. İletişim olmadığı için doğrudan itfaiyeyi arayamamışlar. Haber köyümüze ulaşınca itfaiye çağırdık” diye konuştu.
Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Karagöz, olay yerine gelerek incelemeler yaparak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İtfaiyenin çalışmalarını inceledikten sonra Ergim ailesi ile görüşen Karagöz, “Ekiplerimiz yangın tamamen söndürülüp soğutma çalışmaları tamamlanana kadar burada kalacaklar. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediye olarak hasar tespiti için gerekli incelemeleri yapacağız. Hem belediyemiz nezdinde hem de ilgili kurumlar nezdinde yangının zararı için gereken girişimleri başlatacağız” dedi.
Yangının meydana geldiği Kayaboğazı Mahallesinde soğutma çalışmaları köylülerin de desteği ile üç itfaiye aracı ve iki arozöz ile devam ediyor.
(İHA)