İzmir’in Tire ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür edildiğine şahit olan kişi, uyarıda bulununca demir sopayla öldüresiye dövüldü.
Edinilen bilgiye göre, olay Tire ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. İddialara göre, AK Parti Tire İlçe Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkanı Ali Kurtça, bir esnafın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğine şahit oldu. Bu sırada esnaf M.O.’ya "Neden hakaret ediyorsun" diyen Kurtça, "Sana ne" cevabını alınca yaşanan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Yaşanan kavga esnasında M.O., yine iddialara göre yanında bulundurduğu demir sopa ile Kurtça’nın kafasına vurdu. Kurtça aldığı ölümcül darbelerle yere yığılarak yaralandı. Demir darbelerle kendinden geçen AK Partili Kurtça, hemen apar topar hastaneye kaldırıldı.

GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan bölgeye gelen polis ekipleri, yaşananlardan sonra esnaf M.O.’yu gözaltına aldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, ifadesi alınan esnaf serbest bırakıldı. Başındaki sargılarla açıklama yapan Ak Partili Kurtça, "Canımız önce Allah’a sonra da Cumhurbaşkanı’na feda olsun. Değil böyle kafamızın kırılması, ona canımız feda olsun” dedi.
Yaşanan olayın ardından Ali Kurtça’nın yanına giden AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu da vatandaşları itidal çağrısı yaparak, "Biz, Türkü Kürdü, Tirelisi İzmirlisi Erzurumlusu hepimiz biriz. Türk milletiyiz, beraberiz, milli iradenin yanındayız mesajı verdi. Bize de geride kalan bu günlerde bu ortamın tansiyonu düşürüp sakin olmak düşüyor. Yaşanan hadise tasvip etmediğimiz bir hadise; ama ne yazık ki yaşanan bütün bu olumsuz hadiselere rağmen vatandaşlarımızın içerisinde hala düşüncesi farklı olan sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden kişiler de var. Onlar da kanun önünde gereken cezayı alacaklardır. Şikayetçi olduk" dedi.
(İHA)