50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabına, Yatağan Enerji ve Maden işçilerinin 1 Mayıs eylemi damga vurdu. Gözaltına alınan 6 işçi, bisiklet turunun startı verilene kadar bir lisenin içinde bekletildi. İşçiler daha sonra ifade için karakola götürüldü.

Olay, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Marmaris - Bodrum etabının startının verilmesine 10 dakika kala yaşandı. 6 kişiden oluşan Yatağan Enerji ve Maden işçisi bir grup, bisiklet turunun start bölgesindeki bariyerlerin arka kısmında İngilizce yazılı pankart açarak, "İş ekmek yoksa, barış da yok", "Her yer Yatağan, her yer direniş" sloganları atmaya başladı.

Grubun sözcüsü Müflet Tatar'ın okuduğu bildiride, ”Yatağan, Yeniköy, Kemerköy özelleştirmeleri yapılıyor. Bu özelleştirmeleri böyle bir organizasyondan tüm duymaya duyurmak için Marmaris’e geldik. Tüm dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz. Özelleştirme ülkemizin kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekmektedir, yağma ve talandır. Bizim santrallerimiz 28 gün devrede çalışmaktadır, sadece 2 gün bize çalışmaktadır. Özelleştirmeye karşıyız“ ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından polis eyleme müdahale ederek işçileri gözaltına alıp bir lise binasına götürdü. Polisin işçileri gözaltına almasının ardından Marmaris Kaymakamı Kamil Köten, emniyet yetkililerine talimat vererek işçilere sert davranılmamasını istedi. Bisiklet turunun startının verilmesinin ardından işçiler ifade için karakola götürüldü.