Cumhuriyet gazetesi önünde toplanan bir grup, tekbirler eşliğinde “Charlie Hebdo” dergisindeki 4 sayfalık seçkiyi yayınlanmasını protesto etti.
Akşam saatlerinde Seyrantepe ve Gültepe Meydanı adı altına toplanan yaklaşık 200 kişi, tekbirler getirerek gazetenin bulunduğu sokağa geldi. Ellerinde döviz, pankart ve flamalarla bir süre sloganlar atan grup oturma eylemi yaptı. Ardından grup adına açıklama yapan bir eylemci, “Ey haddini aşmış kendini bilmez Charlie’nin izinden gidenler, sizler ifade özgürlüğü deyip insanların dinine ve peygamberine saygısızlık yaparak hem Allah’ı hem resulünü hem de milyonlarca Müslüman’ı karşınıza aldınız. Yaptığınız bu işte tövbe edersiniz diye söylüyorum. Peygamber efendimiz bize mallarımızdan, canlarımızdan, çocuğumuzdan ve ailemizden daha değerlidir. Buraya onu temsil etmek ve onun ahlakını dünyaya göstermek için geldik. Biz Müslümanlar böyle bir peygambere sahip iken nasıl olurda insanlarının canını acıtıp, hayatlarına son verebiliriz. Basın mensuplarının yalan dolu sözleri biz Müslümanları hep terörist gösterilmesine sebep oldu. Cumhuriyet gazetesine ve onun destekçilerine diyoruz ki; bu işin gerçek sahibi olan Allah, bu işin hesabını size gerçek dünyada, ahrette de soracaktır” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup ellerine havaya kaldırarak dua etti. Dua eden grup tekbirler getirerek, olaysız bir şekilde sokaktan ayrıldı. Öte yandan çevik kuvvet ekiplerinin TOMA aracıyla önlem için sokağı kapattığı görüldü.
(İHA)