İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Darbecilerden bir tanesini ailesi istememiş, bugün Vatan Hainleri Mezarlığına gömüldü. Bu millete saygı duymayanlar kabirlerinde bile rahat edemezler" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluştu. Sabah saatlerine kadar meydanları Türk bayraklarıyla ve coşkusuyla dolduran binlerce İstanbulluya seslenen Başkan Kadir Topbaş, “Çanakkale destanını yazan ecdadımızın torunları olarak yeni bir destan yazdınız. İstanbul’un her ilçesinde, Türkiye’nin her noktasında tüm yurttaşlarımız ayakta, vatan nöbetinde. Vatan mücadelesi ve nöbeti kutsaldır. Gece nöbet gündüz iş dediniz. Ne büyüksünüz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Meydanları gelincik tarlasına çevirdiniz” şeklinde konuştu

"BİR TARİH YAZIYORSUNUZ"
Bütün vatandaşların vatan, millet ve milli irade söz konusu olduğunda siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak çok önemli bir duruş sergilediğini vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda zaman tüm siyasi partiler bir araya geldi. Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara davetiyle tankların, topların, namluların önüne çıktınız. Şehitler gaziler verdiniz, ölümü göze aldınız ama geleceğimizi karartmalarına fırsat vermediniz. Büyük bir millet olduğunuzu gösterdiniz. Bir tarih yazıyorsunuz. Türkiye tarihi yeniden yazılıyor adeta. Hepinize saygı duyuyorum. Bütün hile ve desiseleri çöktü. Şimdi hainlerin her biri kaçacak delik arıyor” dedi.

"DARBECİLERDEN BİRİNİ AİLESİ İSTEMEMİŞ, VATAN HAİNLERİ MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ"
Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bütün meclis üyeleriyle ortak bir deklarasyona imza atarak hain darbe girişimini lanetlediğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Milli iradeye ve demokrasiye kast eden hainler, Fetö’nün asker kisveli teröristleri, devletin her kademesinde yapılanmışlar. Bu milletin nafakalarıyla yetiştiler ve bu millete silah doğrulttular. Bütün kötü niyetlerini sizler bozdunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Darbeye yapmak isteyenlere tokadınız onlara feleklerini şaşırttı. Onlardan bir tanesini ailesi istememiş, bugün Vatan Hainleri Mezarlığına gömüldü. Bu millete saygı duymayanlar kabirlerinde bile rahat edemezler” diye konuştu.

"ŞEHİT YAKINLARIMIZ VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
İki kahraman var. Bir tanesi cesaretiyle, dik duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımız, ikinci kahraman da milletimiz. Milletimizin büyüklüğünü gösterdiniz diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkacağız. Sizlerin bu büyüklüğü her daim bize daime güç verecek. Hepinizi bu onurlu duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim. Şehit ve gazi evlerini ziyaret ediyoruz. Onların kahramanlıkları cesaretleri olmasaydı belki bugün burada olmayacaktık. Türkiye’nin geleceği kararacak ve onlarca yıl geriye gidecektik. Bize düşen bu şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize sahipleri olmak. Onlar bize emanet. Hastanelere ve evlerine ziyarete gittiğimde, ’Asla yüksünmeyin. Sizinle gurur duyuyoruz’ dedim. Ekibime talimat verdim. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak onlara kendi normal yaşamlarından daha iyi bir hayat hazırlayacağız. İlçe belediyelerimiz de bize destek verecek. Allah milletimize, devletimize, polisimize, askerimize zeval vermesin.” dedi.
Vatandaşlardan darbe karşıtı birlikteliği devam ettirmelerini ve hoşgörüyü elden bırakmamalarını isteyen Topbaş, “Ortaya çıkan bu güzelliği kısır çekişmelere kurban etmeyelim. Yarınlarımızı beraberce kuralım. Bütün gücümüzle vatan ve millet için ne yapabiliriz buna bakalım. İhtilaller ancak kargaşa ve gerginlik olan ülkelerde başarılı olur. Bu nedenle lütfen artık toplumumuzda kargaşa olmasın. Su uyur düşman uyumaz. Bu nedenle nöbete devam. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde şehit olanlardan biri Avcılarlı Tahsin kardeşim. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz’da sosyal medya, sivil toplum ve medya olarak gösterdiğimiz birlikteliği koruyalım” ifadelerini kullandı.
(İHA)