Yeni Akit Gazetesi muhabirleri Sinan Kaya ile Mehmet Özmen’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye soru sormak istedikleri için darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
MHP Genel Merkezi’nde Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 11. Dönem Sertifika Töreni’nin ardından Yeni Akit Gazetesi muhabirleri Sinan Kaya ile Mehmet Özmen’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye soru sormak istedikleri için darp edildiğini ve bir süre zorla alıkonularak Eskişehir Yolu üzerindeki bir köprünün altına bırakıldıklarını öne sürülmüştü. Yeni Akit Gazetesi muhabirleri Sinan Kaya ile Mehmet Özmen, olayı gerçekleştiren şahısların teşhisi için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne davet edildi. Teşhisin ardından darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki teşhisin ardından açıklamada bulunan Yeni Akit Muhabiri Mehmet Özmen, saldırıyı gerçekleştiren bir tanesini kendisinin teşhis ettiğini ifade ederek, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde bize yapılan saldırı sonrasında Emniyet Müdürlüğü çalışma yaptı. Bize saldıran bazı isimler gözaltına alındı. Emniyet tarafından saldırganları teşhis etmek için davet edildik. Bize saldıran en önemli elebaşlarından bir tanesini teşhis ettik. İfademizi verdik ve adli süreç devam ediyor” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin darp olayının gözleri önünde yaşandığını belirten Özmen, şunları aktardı:
“Bu olaydaki en önemli ispatımız bizim fotoğraf makinamız içerisindeki kartlarımız alındı. Bütün görüntüler orda yer alıyordu. Zor şartlar altında ses kaydı ile olayların baştan sona kadar ortaya koyuyor. Asıl bu işin başı Sayın Devlet Bahçelidir. Çünkü biz Sayın Devlet Bahçeli’ye soru sorduğumuz anda onun gözü önünde biz darp edilerek bir odaya sokuluyoruz ve saatlerce darp ediliyoruz, hakarete uğruyoruz. Ardından bir minibüse bindirilip, zorla alıkonularak bir köprünün altına bırakıldık.”
Siyasi partilerin darp olayın üzerine gitmesi gerektiğini söyleyen Özmen, “Biz yalan ifade de bulunmuyoruz. Gerçekleri burada belgelerle, delillerle ortaya koyuyoruz. Biz ifadelerimizde bunları da anlattık. İnsanları ve kamuoyunu vicdanlı olmaya davet ediyoruz. AK Parti başta olmak üzere diğer siyasi partilerinde bu olayın üzerine gitmesini rica ediyoruz” diye konuştu.
Darp olayını gerçekleştiren ve tehdit eden şahıslardan bir tanesinin gözaltına alınmadığını ifade eden Özmen, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 10 kişi alınmış. Benim teşhis ettiğim bir kişiydi. Arkadaşım ise, 3 kişiyi teşhis etti. Olayın faillerinden olan 2 kişi de maalesef yok. Bizi arabaya bindirenler arasında kendisini güvenlik amiri olduğunu söyleyen ve bize araba da silah çeken, ölümle tehdit eden şahıs yoktu. O gün Sayın Bahçeli’nin programa dair yayınlanan görüntülerde tam arkasında duran bir şahıs daha var. O şahıs ve gözaltına alınan kişi olayın asıl failleridir.”
Darp olayı sonrası kulak zarında delinme olduğunu söyleyen Yeni Akit muhabiri Sinan Kaya ise, şunları aktardı:
“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde üzücü bir durumla karşılaştık. Olay 4 gündür devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden teşhis için davet edildik. 3 kişiyi teşhis ettik. Şuan da bile ben mağdur durumdayım. Sabah doktora gittiğimde kulak zarımın delindiğini öğrendim. Doktor kalıcı olabileceğini söyledi. Suçumuz Sayın Devlet Bahçeli’ye soru sormak. Eğer soru sormak bir suçsa bir daha bir yere gitmeyelim.”
(İHA)