Siirt’te yürütülen soruşturma kapsamında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi binasında arama yapıldı. DBP, HDP ve İHD yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, sabah erken saatlerinde Mithat Öktüren bulvarındaki İHD binası ve DBP il binasına baskın düzenledi. Baskında, İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, HDP disiplin kurulu üyesi Selman Erdemci, DBP görevlisi Mesut Danış, Siirt Belediyesi basın personeli Ekrem Tatlı, İHD Şube Başkanı’nın kardeşi Ferhat Aksu, DBP yöneticisi Refik Kaçar, DBP eski yöneticisi Kadriye Cengiz, İHD yöneticileri Azad Taş ve Mirza Ekin ile ismi tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı.
Polis, yaklaşık 6 saatlik arama sonucunda DBP il binasından yaklaşık 20 adet büyük poşet ve 1 çuval içerisinde belge ve dokümana incelemek üzere el koydu. Binalarda aramalar devam ederken, aralarında Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP İl Eş Başkanı Abdullah Çetin’in de bulunduğu grup parti binası önüne gelerek, gözaltılara tepki gösterdi.
(İHA)