Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı Aydınlar köyünde baraj gölünde kayığın batması sonucu bir çocuk ve dedesi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Hasanlar Barajı’nın biriktirdiği suyun ortasındaki adada fındık tarlası bulunan Ferhat Çiçek (76), torunları Hilal Çiçek (6) ve Sümeyye Çiçek (9) ile birlikte baraj gölünü geçtiği sırada içerisinde oldukları kayık su alarak battı. O sırada Ferhat Çiçek’nin ulaşmaya çalıştığı tarlada fındık toplayan Ahmet Otlu isimli vatandaş olayı görerek suya atlayıp 6 yaşındaki Hilal Çiçek’i kurtardı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine hemen olay yerine gelen AFAD ekipleri, baraj gölünde Ferhat Çiçek ile torunu Sümeyye Çiçek’i arama çalışmaları başlattı.
Olayın görgü tanığı Ahmet Otlu ile arama çalışması yapan AFAD ekipleri kısa sürede dede ile torunun cesetlerini su altı kamerası ile tespit etti. Ardından dede ile torunun cansız bedenleri AFAD ekipleri tarafından sudan çıkartılarak kıyaya getirildi. Bu sarada Çiçek ailesi sinir krizleri geçirdi.
Olayın görgü tanığı Ahmet Otlu, “Fındık tarlasında fındık toplarken kayığın battığını gördüm. Hemen göle atlayarak çocuklardan birini çıkartabildim. Dede ile diğer kıza ulaşamadım” dedi.
Cesetler otopsileri yapılmak üzere morga kaldırıldı.
(İHA)