Konya polisi 8 ayda 7 kayıp şahsın öldürülüp, gömüldüğünü ortaya çıkartmasının ardından yaptığı çalışmada yine önce katilleri, ardından da cesedi bulması başarısını bir kez daha ortaya koydu.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler ile Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne bağlı dedektiflerin titiz çalışmaları eski olayların aydınlatılmasını sağlıyor. Dedektifler, son 8 ay içerisinde 2 kişiyi öldürüp gömen cinayet zanlısı Durmuş S’yi, yine 10 yıl önce 2 kişiyi öldürüp gömen Bünmayin K. olduğunu belirleyerek delilleriyle birlikte adalete teslim etmişti. Yine dedektifler, 19 yaşındaki Türkan Karataş’ı kazanda yakan kapıcı Abdurrahman B'yi, Kemal Akın’ı öldüren kayın biraderler ile Hüseyin İ’yi 10 yıl önce öldürüp gömen ağabeyi İbrahim İ’yi de yakalamıştı.

Son olarak Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, Akşehir İlçesinde 5 yıldır kendisinden haber alınamayan Arif Er’in aile içi infaza kurban gittiğini ortaya çıkartarak başarının tesadüf olmadığını ortaya koydu. Er'in katili olduğu iddia edilen Kayınbrader Eyüp G. ile eşi Melek Er'inde bulunduğu 8 kişi bugün adliyeye sevk edilmişti.