Yenikapı’da pazar günü düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne gitmek için evden ayrılan zihinsel ve konuşma engelli şahıstan haber alınamıyor.
43 yaşındaki oğlu Ertan Balcı’nın Ataşehir Küçükbakkal Mahallesi’nden tanıdıkları tarafından pazar günü Yenikapı’da düzenlenen mitinge götürüldüğünü belirten anne Meryem Balcı, bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Oğlunun konuşma ve zihinsel engelli olduğu için kimseye yol soramayacağını söyleyen anne Balcı, “Oğlumu yakın çevremizde herkes tanıyor biliyordu. Mahallemizde herkesin ’Eko’ abisi olarak biliniyordu. Mahalledeki tanıdıklarla birlikte bizlerin de haberi olmadan mitinge götürülmüş. Onunla gidenler geldi ama oğlum gelmedi. O kalabalıkta nereye karıştı, ne yaptı bilemiyoruz. 4 gündür her gelen ihbarı değerlendiriyoruz. Aramadığımız yer kalmadı. Engelliydi ama benim oğlumdu. O bir buçuk yıl önce vefat eden eşimin emanetiydi. O gün evden dışarı çıkarken dahi sanki veda edermişçesine birkaç kez geri dönüp bana sarılıp öptü” diyerek gözyaşı döktü.
Kayıp Ertan Balcı’nın ablası Sevgi Balcı ise, “Kardeşim zihinsel ve konuşma engelli, tek başına yaşayamaz. Kendisi esmer, saçı dökülmüş, kirli sakallı, 1.60 boylarındaydı. Görenlerden Allah rızası için polise haber vermelerini bekliyoruz. Biz gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. Bu dört günlük zaman içerisinde hastaneler, morglar dahil her yere baktık. Bakmaya da devam ediyoruz. Kendisi hiçbir yeri soramayacağından insanların duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.
(İHA)