İl jandarma komutanlığı kontrollerine, 3 daimi ve 125 geçici olmak üzere toplam 128 alanda başladı. Yapılan yol arama ve kontrol faaliyetlerinde, 3 bin 354 şahıs ve 7 bin 555 aracın kontrol edildiği bildirildi. Yapılan kontroller sonucunda çeşitli suçlardan aranan 6 kişi ve 2 araç yakalandı. Araması yapılan 309 araca 78 bin 44 TL idari para cezası uygulandığını bildiren İl Jandarma Komutanlığı 53 aracın da trafikten men edildiğini açıkladı.

Denetimler başlatıldı

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde başta terör, asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme aşamasındaki kişilerin caydırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Ayrıca aranan kişilerin ve araçların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi adına 27 Temmuz 2019 cumartesi günü sabah saatlerinde denetimler başlatıldı. Göçmen kaçakçılığına yönelik de çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı bunun yanı sıra günübirlik kiralanan evler ve araç kiralama firmalarını da kontrol etti. Gerçekleşen denetimlere toplam 130 personel katıldı.

3 kişi yakalandı
 
Yapılan kontroller sonucu 2 bin 46 kişi, 784 araç sorgulandı.  Ayrıca 66 günübirlik evin kontrol edildiğini belirten İl jandarma Komutanlığı, 12 kiralık aracın denetlendiğini vurgulayıp 3 kişinin yoklama kaçağı olması sebebiyle yakalandığını açıkladı.

Suriye uyruklu bir kişinin Adana Valiliği tarafından verilen yol izin belgesinin süresi bitmesine rağmen şehrine dönmediği tespit edildi. Suriye uyruklu vatandaşı 707 TL idari para cezasına çarptıran İl Jandarma Komutanlığı ayrıca 2 aracı trafikten men edip 2 araç sürüsüne de 2 bin 617 TL ceza uyguladı.

Kasadan para çalındı
 

Öte yandan bir ilçede yapılan denetimlerde hırsızlık olayı yaşandı. İşletme sahiplerinin ihbarı üzerine araştırmalar yapan İl Jandarma Komtanlığı şahsı minibüs ile ilçeden ayrılacağı sırada yakaladı. Şüpheli şahsın sevk edildiği mahkemede tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildiği bildirildi.