Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir depoda çıkan yangında, kanar cinsi kuşlar telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Sinanbey Mahallesi Kız Mektep Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın zemin katında, depo olarak kullanılan bölümde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Havlandırma bölümünden başlayıp depoyu tamamen saran yoğun dumanı gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ev sahibi Yahya Fidanboylu, depodaki kanaryalarını kurtarmaya çalıştı.

KANARYALARDAN 4’ÜNÜ ANCAK KURTARABİLDİ

Deponun kapı üzerindeki camını kırarak yoğun duman ve alevlere aldırış etmeden depoya giren Yahya Fidanboylu, kafesler içerisinde 10 adet kuşu kurtarmak için çabaladı. 6 adet kanaryasının kafes içerisinde öldüğünü gören adam, sağ olan 2 kanarya ile 2 Hint bülbülünü kurtardı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alıp, söndürdüler.

Soğutma çalışmaları sonucunda yapılan incelemede, depo içerisinde yer alan malzemelerin tamamının zarar gördüğü tespit edilirken, kafesler içerisinde bulunan 6 kanaryanın da telef olduğu belirlendi.

Yangını üzgün bir şekilde anlatan Yahya Fidanboylu, “Depoda yangının çıktığını görenler beni aradı, bende koşarak buraya geldim. İlk önce kuşlarımı kurtarmak için içeriyi girdim. Baktım ki 6 tanesi ölmüş, 4 tanesi yaşıyor. 4 tanesini kurtardım. Diğerlerini kurtaramadım, bundan dolayı çok üzgünüm” dedi.