Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan bir başsavcı ile 2 eski savcının gözaltına alınan avukatı, evinde çıkan devlet sırrı niteliğindeki evraklarla ilgili olarak, “Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri” dedi.
MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile tutuklu savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı’nın avukatı Alp Değer Tanrıverdi, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında Ankara’da bir villada gözaltına alınmış, evde yapılan aramada MİT TIR’ları soruşturmasına ilişkin 13 çuval devlet sırrı niteliğinde belge ele geçirilmişti. Ankara’dan Adana’ya getirilen avukat Tanrıverdi için Adli Tıp Birimi’nde sağlık raporu alındı. Burada gazetecilerin devlet niteliğindeki belgelerle ilgili sorusuna “Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri. Ben savcıların avukatıyım. 2015/1 Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin dosyası” cevabını veren Tanrıverdi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Bu arada, Tanrıverdi ile birlikte bir başka FETÖ soruşturma kapsamında Ankara ve Konya’da gözaltına alınan iki öğretmen de alınan sağlık raporunun ardından emniyete götürüldü.
(İHA)