Aydın’ın Didim ilçesinde, yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını, hava ve karadan yapılan iki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında üç bağ evi zarar görürken, 50 dekar orman, zeytinlik ve makilik alan kül oldu.

Didim’de, bugün saat 13.00 sıralarında merkez Fevzipaşa Mahallesi Oteller ve Siteler mevkiindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın çevredeki tarım arazileri ve ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle Didim-Akbük karayolu trafiğe kapatıldı. Hızla genişleyen yangın çevredeki yerleşim alanları ve Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesini tehdit etmeye başladı. Bir ara ADÜ Didim MYO Yerleşkesine sıçrayan yangın anında müdahale sayesinde diğer bölümlere ulaşmadan söndürüldü. Hızla büyüyen yangın yazlık siteleri tehdit ederken başta Didim ve Akbük belediyeleri olmak üzere çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve çok sayıda orman işçisiyle yangına müdahale edildi. Bölgeye çok sayıda iş makinesi gönderilirken yangına 2 uçak, 2 helikopterle havadan müdahale edildi. Tatile gelen yazlıkçılar kovalarla yangın söndürme çalışmasına destek oldu. Kısa süreli trafiğe kapalı olan Akbük-Didim yolu yeniden trafiğe açılırken, bölgede elektrikler kesildi. Çevre sakinleri yangını korkulu gözlerle izlerken yangında 3 bağ evi ile içinde ormanlık, zeytinlik ve makiliğin yer aldığı 50 dekarlık alan kül oldu.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Yangının çıkış nedeni öğrenilemezken, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.