AYDIN (İHA) – Didim’de 4 çocuk annesi kadın ve 16 yaşındaki kızı, kendilerini taciz ettiğini ileri sürdükleri köy muhtarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay, Didim’e bağlı Balat köyünde 20 Kasım 2013 Çarşamba günü saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Eşini 1 yıl önce kaybeden ve babasından kalma evde biri özürlü 4 çocuğuyla birlikte yaşayan A.S. (38), Akköy Jandarma Komutanlığını arayarak Köy Muhtarı V.P.'nin evine kendi isteği dışında izinsiz girdiği iddia ederek şikayetinde bulundu. Evinin esnaf kooperatifi tarafından tamir ettirilmesine rağmen muhtarın, “Yaptığım yardımların karşılığını öde” diyerek sürekli tacizde bulunduğunu ileri süren A.S., muhtarın 16 yaşındaki kızını da evde yalnızken cama vurarak taciz ettiğini öne sürerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

"3 AY ÖNCE JANDARMAYA ŞİKAYET ETTİM"

Eşinin ölümünün ardından yaşamaya başladığı evinin Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nce tadilattan geçirildiğini ifade eden A.S., “Yardımının yapılmasının ardından köy muhtarımız V.P. beni, ‘Ev benim sayemde yapıldı. Ben olmasam bu evde de köyde de barınamazsınız’ ifadeleriyle sözlü taciz etmeye başladı. Gece ve sabah karşı evin etrafında dolaşarak cama vurup ‘İçeri al. Aldığın yardımların karşılığını ver. Ne yaparsan yap göz yumacağım’ diyerek tacizlerini sürdürdü. Şikayet edeceğimi söylememe rağmen, ‘Ben köyün hem muhtarıyım hem bekçisiyim hem de jandarmasıyım. Kimse karışamaz. Bundan bir şey çıkmaz’ dedi. Yine 3 ay önce jandarmayı arayarak şikayette bulunmuştum. Ben ameliyat olmak için Söke’de hastanedeyken, gece geç saatte kızımın uyuduğu odanın camına vurarak tacizde bulunmuş. Son olarak 20 Kasım gecesi kapının kırık camından elini sokmak suretiyle zorla evimize girdi. Ben anında jandarmayı aradım. Jandarma gelerek muhtarı evimden aldı” iddialarında bulundu.

Yaşananların ardından muhtar V.P'nin kendisi hakkında köyde dedikodu yaymaya başladığını savunan A.S., “Beni gördüğü yerde, ‘Sen bundan sonra görürsün yardımı’ diyerek tehdit ediyor. Duluz diye, sahipsiziz diye bize böyle davranmaya kimin hakkı var? Devlet baba bize sahip çıksın” diye konuştu.

“PSİKOLOJİM BOZULDU”

Yaşananların ardından psikolojisinin bozulduğunu ifade eden 16 yaşındaki Ç.Ç. de şunları söyledi: “Evde yalnız olmama rağmen cama vurdu. Daha sonra evimize gelerek, ‘Bizi idare et’ dedikten sonra anneme, ‘Sana hastayım’ benzeri ifadelerle tacizde bulundu. Bunun üzerine dayanamayarak evdeki bıçakla kendisini kovaladım. Kaçınca evinin önünde muhtarın gelmesini bekledim. Muhtar gelince aramızda arbede oldu ve yine karakola giderek ifade verdik. Benim artık psikolojim bozuldu. ‘Dayı’ deyip medet umduğumuz insandan tecavüze uğrama korkusundan dolayı tedirgin oluyoruz. Birileri bize sahip çıksın”.

“İFTİRA ATIYORLAR, İDDİA SİYASİ”

İddiaların asılsız olduğunu savunan Balat Köyü Muhtarı V.P. ise “Onun kızı benim torunum yaşında. Onun yaşındaki çocuklarla ilgili böyle bir düşüncem dahi olamaz. Kendimi köy meydanında idam ederim. Komşuları da bana gelerek, ‘Evine zamansız yabancı kişiler giriyor’ diye şikayette bulundu. Ben bu şikayetten dolayı zaman zaman evin etrafından dolaşıyordum. Kendisini, ‘Evinde kız çocuğun var. Dikkatli ol’ diye uyardım. Evi yandı, ben yaptırdım. Yardımlar yapıyorum. Ben elle ya da sözlü tacizde bulunmadım. Ana-kızın akli dengesi yerinde değil. Bu iddia seçimle alakalı olabilir. Seçimler yaklaştığı için bana iftira atıyorlar” diye konuştu.