Yozgat’ta diyaliz tedavisi sırasında tanışarak evlenmeye karar veren Hanife Akdemir ile Murat Yurtbulmuş, hastanede kıyılan nikahla dünya evine girdi.
Diyaliz tedavisi için gittikleri Kayseri Devlet Hastanesi’nde 6 ay önce tanışan Yozgatlı Murat Yurtbulmuş (37) ile Kayserili Hanife Akdemir (25), hastanede görevli sağlık memurlarının da teşvik etmesiyle evlenmeye karar verdi. Hastane yönetiminin çiftin evlenmesi için hastanede nikah töreni düzenledi.
Hanife Akdemir ve Murat Yurtbulmuş çiftinin, nikahını Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel kıyarken nikah şahitliğini Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ve Sarıkaya Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Erkan Dulkadiroğlu yaptı.
Nikah sonrası evlilik cüzdanı geline veren Vali Yazıcı, çifte bir ömür boyu mutluluk diledi. Meslek hayatı boyunca çok sayıda düğüne ve nikah törenine katıldığını vurgulayan Yazıcı, "Bu törenlerin arasında en anlamlı olanlarından birisi de bugün şahitlik ettiğimiz bu merasim. İnsanın hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan bir tanesi de evliliktir. İnsanlar çeşitli vesilelerle, değişik mekânlarda buluşup, tanışıp evlenmeye karar veriyorlar. Bu iki kardeşimizin tanışmasına ve anlaşmasına ise diyaliz tedavisi vesile oldu. Bende kendileri kadar heyecanlıyım ve duygulanıyorum. İnsanlar mutlu olmak için evlenirler, insanlar feleğe, yoksulluğa, sıkıntıya, problemlere inat evlenirler. Bu vesile ile bu iki kardeşimizi kararından dolayı tebrik ediyorum. Bir birlerine yakıştıklarını da görüyorum. Allah mutlu mesut etsin” dedi.
Hanife Akdemir de, Kayseri’de tedavi olduğunu ifade ederek, "O sıra Murat kontrole gelmişti kapıda karşılaştık. Daha sonra arkadaşlardan benim numaramı almış tanıştık. 6 ay kadar konuştuk, ailelerimiz ’olmaz uzak’ dedi. İkna ettik ben buraya geldim, evimizi tuttuk. Bir birimizi seviyoruz. Şimdi burada da beraber diyalize giriyoruz" diye konuştu.
Murat Yurtbulmuş ise, hastalığını mutluğuna engel olmadığını belirterek, “Doktorlarımızın bizim evlenmemiz için çok yardımı oldu. Hastalığımızı da hiçbir zaman hissettirmediler. Bütün diyaliz hastalarının sevmelerini ve evlenmelerini dileriz. Hafta da 3 kere diyalize giriyoruz. Diyalize de birlikte gelip gidiyoruz. 6 ay 10 gün olsu biz tanışalı ve evlenmeye karar verdik. Ailelerimizden ve doktorlarımızdan izin alarak evlendik" diye konuştu.
Damat Murat Yurtbulmuş’un annesi Zülbiye Yurbulmuş, Murat’ın tek çocukları olduğunu belirterek, “Oğlum böbrek hastası ve uzun zamandır diyalize giriyor. Bu günde evleniyor, çok mutluyum. Oğluma böbreğimi vermek istedim ancak, tansiyon hastası olduğum için veremedim” dedi.
Gelin Hanife Akdemir’in annesi Şerife Akdemir de önce kızının evlenmesine karşı çıktığını daha sonra izin verdiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.
Nikah töreni sonrasında, Hanife Akdemir ve Murat Yurtbulmuş çifti bir süre dans etti. Daha sonra düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti.
(İHA)