Diyarbakır’da, ’Berkin Elvan ve Ceylan Önkol’un katilleri cezalandırılsın’ yazılı bildiri dağıtan gruba polis müdahale etti. Grubu dağıtmaya çalışan polis plastik mermi kullanırken, olayda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Yenişehir ilçesinde bulunan AZC Plaza önünde toplanan bir grup Amed Halk Cephesi üyesi, ’Berkin Elvan ve Ceylan Önkol’un katilleri cezalandırılsın’ yazılı bildiri dağıtmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, gruba kanunsuz iş yaptıklarını belirterek dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis ekipleri, müdahale ederek toplananları gözaltına almaya başladı. Gruptakilerin caddeye yönelmesi ile kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Güvenlik güçleri, gözaltına aldığı eylemcileri, kaldırıma yatırarak destek gelmesini bekledi.
Olay yerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet ekibi, gözaltına alınan eylemcileri polis aracına götürdü. Eylemciler polise direnirken sık sık slogan attı.
Çevik kuvvet ekipleri, bu sırada kendilerine taş atan başka bir grubu da plastik mermi kullanarak dağıttı. Çevre esnafı, çıkan olaylarla birlikte kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Bir esnaf, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. Çıkan olaylar nedeniyle Diyarbakır’ın en işlek semti olan Ofis’te trafik felç oldu.
Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
(İHA)