Diyarbakır'da canlı hayvan borsasında iki aile fertleri arasında arazi meselesi yüzünden başlayan silahlı kavga ölümle sonuçlandı. Olayı duyan köydeki aileler de kavgaya karışınca toplam 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesi Kurtlu köyü Kerpiçören mezrasında ikamet eden Tekel ile Tokur ailesi fertleri Silvan Barajı dolayısıyla istimlak edilen köy arazi nedeniyle tartıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda sabah saatlerinde Tekel ve Tokur aileleri fertleri arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Hayvan Borsası'nda çıkan silahlı kavgada Ş.T. tarafından tabanca ile Şahabettin ve Hüsnü Tekel ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi vuruldu. Silahlı saldırıya uğrayan kardeşlerden Hüsnü Tekel olay yerinde hayatını kaybederken, Şahabettin Tekel ise kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayvan borsasında çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayı duyan Kurtlu köyü Kerpiçören mezrasında ikamet eden Tekel ailesi silahlarla Tokur ailesine saldırdı. Köydeki silahlı kavgada ismi öğrenilemeyen 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Lice ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

JANDARMA KÖYÜ ABLUKAYA ALDI

Olayın ardından Kurtlu köyü Kerpiçören mezrasına giden jandarma ekipleri köyü ablukaya alarak güvenlik önlemlerini arttırdı. Koruculardan da destek alan jandarma ekipleri köyde kavga eden aileleri ayırarak, kavgaya karışanları gözaltına aldı. Köyde gerginliğin devam ettiği belirtildi.