Diyarbakır’ın Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde iddiaya göre terör örgütü PKK’ya katılan 2 gencin ailesinin; olaydan sorumlu tuttukları başka bir aile ile uzun namlulu silahlarla kavga ettikleri olayda hayatını kaybeden 8 kişi dün gece geç saatlerde sessizce defnedildi.

Olayın ardından hayatını kaybeden 8 kişi kaldırıldıkları Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsilerinden sonra gece geç saatlerde yakınlarına teslim edildi. Gece cenazelerini alan aileler, ölenleri Diyarbakır merkez, Hazro Çitlibahçe ve Bismil ilçelerinde defnetti. Gece geç saatlerde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Şevin, Şadiye, Mehmet ve Abdullah Tekin’in cenazeleri Hazro ilçesi Çitliköy’de gömülürken, Salime, Aysel, Bedriye Uğurlayan Bismil ilçesinde, Remziye Taşlık ise Diyarbakır’da gece geç saatlerde toprağa verildi.

İddiaya göre, Çitlibahçe köyünde ikamet eden 18 yaşındaki O.U. ve R.U. terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eyleminin yıl dönümü olan 15 Ağustos tarihinde örgüte katılmak üzere dağa çıktı. Çocuklarının Tekin ailesi fertleri tarafından dağa çıkarıldığını ileri süren Uğurlayan ailesi fertlerinin karşı aile ile tartışması kavgaya dönüşmüş ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada 8 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı.

KÖYDE SESSİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Olaydan sonra Uğurlayan ailesi köyden ayrılırken, jandarma ekipleri dün geç saatlere kadar köyde güvenlik önlemleri aldı. Olayın ardından Hazro Kaymakamlığı tarafından temin edilen kamyonlarla Uğurlayan ailesine ait üç ev köyden tahliye edildi. Evlerin tahliyesi sırasında olası karışıklıkları önlemek için köy giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından tutuldu. Güvenlik önlemleri altında yapılan tahliyede kamyonlara karşı olabilecek saldırılar göz önünde tutularak güzergah boyunca tedbir alındı. Gece sessizce cenazelerin defnedildiği köyde taziye kabul edilmediği belirtildi. İddiaya göre, ölenlerin intikamı alınmayana kadar taziye kurulmayacağı belirtiliyor. Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren köyde sessiz bekleyiş sürüyor. Köyde ikamet edenler olayla ilgili konuşmaktan kaçınıyor.