Dizi oyuncusu Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut’u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Burak Can Çil’in 22 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Burak Can Çil ve taraf avukatlar hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı Yavuz Pehlivan soruşturmanın genişletilmesine gerek olmadığını ifade ederek esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Savcı mütalaasında, sanık Burak Can Çil'in doğum günü için arkadaşlarıyla bir teknede buluştukları ve kutladıkları, akabinde tekneden inerek sahilde yürümeye başladıkları ve bu esnada Pamir Pekin ve Koray korkut ile karşılaştıklarını ifade ederek ‘’Sanığın yanında bulunan arkadaşının Pekin ve arkadaşlarına laf attığı bunun üzerine tarafların birbirleriyle tartıştıkları, tarafların kavga etmeye başladığı sırada sanığın yanında bulundurduğu bıçakla mağdurlar Pekin ve Korkut'u hayati tehlike geçirebilecek şekilde yaraladığı’’ belirtildi.

Savcı mütalaasında bu eylemin “dam öldürmeye tam teşebbüs’’ olarak değerlendirilmesini isteyerek mağdurların olay anındaki tutum ve davranışları nedeniyle sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini de belirtti. Savcı mütalaada, sanığın iki kişiyi haksız tahrik altında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 4,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa açıklandıktan sonra söz verilen tutuklu sanık Burak Can Çil, olaydan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu ve olayı haksız tahrik altında işlediğini mağdurların olay sırasında kendisine vurduklarını ve küfür ettiklerini söyledi. Öldürme kastıyla harekette bulunmadığını belirten Çil “Ben iyi bir evlat ve iyi bir insanım. Çok iyi bir öğrenciyim. Bıçağı kendime yönelik saldırıyı defetmek için kullandım. Tahliyemi talep ediyorum’’ dedi.

Tutuklu sanık Burak Can Çil’den sonra söz alan sanık avukatları mahkeme heyetinden verilen mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Verdiği aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme mütalaaya karşılık beyanda bulunmaları için sanık avukatlara süre vererek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.