İzmir’in Buca ilçesi İşçievleri Mahallesi’nde dün saat 22.00 sıralarında gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen doğalgaz patlamasının ardından, hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, mahalleli ise yaşadıkları şoku halen üzerinden atamadı.

İzmir’in Buca ilçesi, dün gece doğalgaz patlaması ise sarsıldı. Gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen doğal gaz patlaması, 365 numaralı sokakta bulunan 5 katlı binanın zemin katında yaşandı. Patlamanın ardından evde ikamet eden Fatih İnal (27) eşi Ceyda İnal (26) ve çiftin 1,5 yaşındaki çocukları A.İ. ile Nazmi Barış ve Furkan Barış'ın yaralandığı belirtildi. Ceyda ve Fatih İnal Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne götürülürken, çiftin kızları A.İ. ise Uz Çocuk Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar olduğu öğrenildi. Patlamada yaralandığı belirtilen Nazmi Barış ve Furkan Barış'ın da hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI 3 GÜNDE TAMAMLANABİLİR

Dün gece saatleri boyunca alanda inceleme yapan olay yeri inceleme ve itfaiye ekipleri, hasar tespit çalışmalarına bu sabah da devam etti. Mahallede bulunan pek çok ev ve araba büyük hasara uğrarken, hasar tespit çalışmalarının 2-3 gün boyunca sürebileceği bildirildi. Öte yandan gece boyunca sokakta kalan mahalle sakinleri de şoku üzerlerinden atamadı. Patlamayı atom bombasına benzeten vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken, binalarında 50-60 bin lira civarında hasar olabileceğini belirttiler.

“ATOM BOMBASI GİBİ PATLADI”

Evi hasar gören Servet Kayas, “Olay sırasında çatı katında oturuyorum . Atom bombası gibi patladı. Pencereler duvarlarından söküldü. Dün akşam yatamadık bütün camlar patlak olduğu için. Binada 50-60 bin civarında hasar var” dedi. Kayas’ın annesi Münevver Kayas da doğalgaz patlamasını bomba zannettiğini belirterek, “Çok panik olduk, korktuk. Ev neredeyse başımıza yıkılacaktı. Alev topu 5. kata çıktı. Evlerde sigorta var neyse ki. Bütün gece olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı” diye konuştu.

Olay sırasında mahallede bulunmayan ancak torunu Ceyda İnal’ın yaralandığını duyduğu gibi mahalleye koşan Fatma Tok ise torunu, damadı ve torununun kızının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Fatma Tok, “Bize telefon geldi, patlama olduğunu duyduk. Bu kadar patlamaya göre bir şey olmaması çok büyük bir şans” dedi.