İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşayan Süer ailesinin 5 aylıkken anne karnında ölen bebekleri annesini de zehirledi. 4 çocuk annesi talihsiz kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Süleyman Süer’in (39), eşi Zeyla Süer (37) 3 kız ve 1 erkek çocuktan sonra beşinci kez hamile kaldı. Daha önceki dört çocuğunu sezaryenle dünyaya getiren Süer, hamileliğinin beşinci ayında aniden rahatsızlandı. Selçuk’ta bulunan özel bir hastane başvuran Süer’in düşük yapma ihtimali olduğunun söylenmesi üzerine, hamile kadın ailesi tarafından Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi.

04 Ocak Cumartesi günü hastaneye yatışı yapılan Zeyla Süer, şikayetlerinin artması üzerine dün sabah saatlerinde Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan kontrolde öldüğü tespit edilen bebek sezaryenle alındı. Bebeğinin ölmesi sonucu zehirlendiği belirlenen anne de, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı. Otopsinin ardından Selçuk’a götürülen anne ve bebeğin cenazeleri toprağa verildi.

Eşinin ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunan baba Süleyman Süer, “4 gün doğum hastanesinde yattı. Dün sabah fenalaşınca buraya getirdik. Bebeğin ölmüş olduğunu tespit ederek ameliyata aldılar. Ancak eşimi de kaybettik. Sorumlular hakkında şikayetçi oldum. Bu resmen cinayet” şeklinde konuştu.

İKİNCİ SEZARYENDEN SONRASI TEHLİKELİ

Annenin ölümünde ihmal olmadığını savunan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri, suçlamaları kabul etmedi. Doğumlarda ikinci sezaryenden sonrasının tehlikeli olduğu için anne adaylarına tavsiye edilmediğini ifade eden yetkililer, hayatını kaybeden Zehra Süer’in daha önceki 4 çocuğunun da sezaryen yöntemiyle dünyaya getirdiğine dikkat çekti. Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu kaydeden yetkililer, Süer’in hamile kalmasının ardından uyarılmış olması gerektiğine işaret etti.