Tokat’ta dereye uçan otomobil içerisinde mahsur kalan sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; kent merkezinden geçen Behzat Deresi kenarındaki yolda ilerleyen Çağrı Zorlu yönetimindeki 05 RA 023 plaklı otomobil Mahmut Paşa Mahallesi’nde kontrolden çıkarak park halindeki bir araca çarptıktan sonra yolun solundaki korkuluklara çarparak dereye düştü. Yaklaşık 6 metre yüksekten dereye dik şekilde düşen otomobilin ön kısmı suyun içerisine girerken, aracın arka kısmı askıda kaldı. Otomobilde mahsur kalan sürücü ise bir süre kurtarma ekiplerinin gelmesini araç içerisinde bekledi.

Olay yerine sevk edilen polis güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise sürücüyü kurtarmak için merdivenle dereye indi. Su derinliği fazla olmayan dereye giren itfaiye ekipleri sürücüyü otomobilin kapısını açarak dışarı çıkardı. GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde doktor olduğu öğrenilen Zorlu, araçtan inip suyun içerisine girerek itfaiye merdiveni ile dereden çıkarıldı. Kazayı yara almadan atlatan Dr. Zorlu’ya meslektaşları ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Emniyet kemeri takılı olduğunu için kazayı yara almadan atlattığını ifade eden Dr. Çağrı Zorlu, kazanın bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini kaydetti.