Alanya ilçesinde, iş adamlarını telefonla arayarak kendilerini Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir olarak tanıtan şebeke, "Acil bir hastamız var" diyerek başkalarının adına açtırdıkları banka hesabına para yatırmalarını istiyor.

Olayı basın toplantısıyla duyuran Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, son günlerde yeni bir dolandırıcılık şebekesinin ortaya çıktığını ve insanları duygu sömürüsü yaparak dolandırdıklarını açıkladı. Kendisini Alanya Kaymakamı olarak tanıtan ve para isteyen kişilere itibar edilmemesini isteyen Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, "Kamuoyunda mülki idarenin prestijini kullanarak 'Ağır hastamız var' diye insanlar üzerinde duygu sömürüsü yapılıyor. Klon (IMEI numarasının kopyalanıp başka bir telefona daha uygulanması) telefonlarla arıyorlar. Kimsesiz, sahipsiz insanların isimlerine açılmış hesaplar üzerinde çok yoğun bir dolandırıcılık faaliyeti sürüyor. İlçemizde de her gün veya gün aşırı bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz" dedi.

Aranan kişinin karşısındakini ciddiye alarak talebini karşılamaya çalıştığını belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Ben kimseyi arayıp para istemem. Vatandaşımız bunu bu şekilde bilsin. Valilerimizin, kaymakamlarımızın böyle bir çalışması yok. Birileri bu şekilde aradığında dolandırıcılık faaliyetine alet olmasın. Vatandaş hem dolandırılıyor hem enayi yerine konuyor hem de giden paranın geri alınması mümkün olmuyor. Hesaba yatan para derhal çekiliyor ve hesap kapatılıyor. Halkımız bu konuda duyarlı olsun"

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda çok yoğun bir çalışması olduğuna işaret eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün benim acil bir hasta için para talep ettiğim yönünde iki olay ortaya çıktı. 8-10 gün önce yine bir işadamı arkadaşımızı aramışlar. Kendisi konuyu hemen bana getirdi. Takip ediyoruz ancak bu hemen sonuçlandırılabilecek bir dolandırıcılık faaliyeti değil. Çünkü bunlar Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilir. Açtıkları banka hesabı da Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilir. Dolayısıyla bu şebekenin hemen yakayı ele verecek bir pozisyonu yok. Bu tek bir şebeke değil. Geçen günlerde bunun biri çökertildi. Ama 3-5 kişi biraraya gelerek bir şebeke oluşturuyor. Halkımızın cömertliğini alet ediyorlar. Kesinlikle böyle bir oyuna alet olmayalım."