Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından Kocaeli başta olmak üzere 9 ilde düzenlenen operasyonda, esnafı 1 milyon 500 bin TL dolandırdıkları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, bir süredir polis ekipleri tarafından takibe alınan 20 kişilik çete üyelerine yönelik Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Antalya, Bursa, Trabzon, Konya, Hatay, Sakarya ve Ağrı illerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonlarda toplam 20 kişi yakalandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte çek ve senet, bin dolar, 40 bin avro ve 25 bin TL para ele geçirildi. Ayrıca Antalya'da yakalanan F.C. isimli zanlının cinayet suçundan Y.Y. isimli zanlının ise adam öldürmeye teşebbüsten arandığı belirtilirken, F.C.’nin yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandığı öğrenildi. Sorguları devam eden zanlıların sahte evraklar ve paralarla alışveriş yaparak vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.