Son zamanlarda basında yer alan haberler nedeniyle telefonla arayarak kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtan ve terör örgütüne yardım ettiği yalanlarıyla insanları dolandıran suçlulara karşı vatandaşların bilinçliliği arttı.

Basında yer alan haberlerle bilinçlenen mağdur İ.A. kendisini arayıp ve polis olduğunu iddia ettiği İsmail Y.’ nin tuzağına düşmeyerek olayı hemen polise bildirdi. Şüpheliye inandığını ve parasını bankadan çekmeye gittiğini söyleyerek karakola gitti.

Polise gelerek olayı anlatan İ.A. verdiği bilgide, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını ve şahsın İ.A.’ya banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, güvenliği için tüm parasını çekip belirlenen adrese getirmesi gerektiğini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon dahilinde İ.A. bankadaki parasını çekerek Maltepe köprü altındaki çöp poşetine bırakıyor. Şahsın oradan ayrılması ile birlikte oraya gelen İsmail Y. poşetten parayı alırken kıskıvrak yakalandı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan İsmail Y. ifadesinde, bir arkadaşının kendisini aradığını vereceği bir adrese bırakılan bir poşeti alıp gelmesini, bunu yaparsa da kendisine para vereceğini söylediğini iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli İsmail Y. serbest bırakıldı.