Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, dolandırıcılık olayına adı karışan 13 kişiden 10'u tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Sinop ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda araç alım satım işlerinde 41 adet dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri ve bu yolla 2 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 16 kişilik çete çökertildi. Çete üyesi 3 kişi ön yakalamalarda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçen günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 3’ü de serbest bırakılırken 10 kişi tutuklandı.

OLAY

Kocaeli Açık Oto Pazarı’nda 24 Nisan tarihinde müşteki T.E. isimli şahsın 41 PU 389 plakalı otomobili, 30 Nisan tarihinde müşteki İ.Y. isimli şahsın 41 UR 979 plakalı otomobili, bazı şahıslar tarafından Gölcük’te satıldı.

Ancak, araçları satın aldıkları belirtilen şahıslar ‘Parayı daha sonra havale edeceğiz’ diyerek ortadan kayboldu. Müştekiler polise giderek başlarına geleni anlattı. Polis ekipleri konuyu araştırdıklarında ortada bir şebeke olduğunu ve mağdur sayısının oldukça fazla olduğunu belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şahısların şebeke olduğunu belirlemesinin ardından konuyu derinlemesine araştırdı. Şimdiye kadar 41 dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği tespit edilen çeteye düzenlenen operasyonda, Serkan A (27), Turgay G (29) ve Türker Ç (44) yakalanarak cezaevine gönderildi.

13 KİŞİ YAKALANDI

Toplam 41 dolandırıcılık olayına isimlerinin karıştığı, haksız yolla kazanç sağladıkları tespit edilen şahıslar için süren takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Sinop ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Besim M. (48), Erdal M. (39) ve Muharrem Y. (54) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Örgüt lideri Mehmet M. (46) ile Ramazan K. (25), Yetgin C. (33), Ali Ç. (35), Mustafa G. (44), Serdar A. (27), İsmail Y. (44), Nihat K. (45) Abdurrahman C. (53) ve Rasim Ü. (49) tutuklanarak cezaevine gönderildi.