Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Sinop ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, araç alım satım işlerinde dolandırıcılık olayına adı karışan 16 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Açık Oto Pazarı’nda 24 Nisan tarihinde müşteki T.E. isimli şahsın 41 PU 389 plakalı otomobili, 30 Nisan tarihinde müşteki İ.Y. isimli şahsın 41 UR 979 plakalı otomobili, bazı şahıslar tarafından Gölcük’te satıldı. Ancak araçları satın aldıkları belirtilen şahıslar, ‘Parayı daha sonra havale edeceğiz’ diyerek ortadan kayboldu. Müştekiler polise giderek başlarına geleni anlattı. Polis ekipleri konuyu araştırdıklarında ortada bir şebeke olduğunu ve mağdur sayısının fazla olduğunu belirledi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Asayiş Şube Müdürlüğü, konuyu araştırmak için 12 kişiden oluşan 3 özel ekip kurdu. Şahısların kazanç sağlamak maksadıyla örgüt kurdukları tespit edildi ve operasyon için hazırlıklara başlandı. Takip esnasında 10 dolandırıcılık eylemi daha gerçekleştirdikleri tespit edilen şahısların aldıkları otomobillere mahkemeden şerh koyuldu ve araçlar güvence altına alındı. Öte yandan, bu zanlıların daha önce de aynı yöntemi kullanarak 29 dolandırıcılık olayına daha karıştıkları belirlendi. Operasyonda, şebekeden olduğu belirlenen Serkan A (27), Turgay G, (29), Türker Ç (44) Muğla’da yakalanıp cezaevine gönderildi.

13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Toplam 41 dolandırıcılık olayına isimlerinin karıştığı, haksız yolla kazanç sağladıkları tespit edilen şahıslar için süren takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Sinop ve Ankara'da operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, örgüt lideri Mehmet M. (46) ile Ramazan K. (25), Rasim Ü. (49), Yetgin C. (33), Ali Ç. (35), Mustafa G. (44), Muharrem Y. (54), Serdar A. (27), İsmail Y. (44), Nihat K. (45) Abdurrahman C. (53), Besim M. (48) ve Erdal M. (39) gözaltına alındı. Şahıslar Asayiş Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında dolandırıcılık yapmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.