Mersin polisinin, paravan şirketler kurarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik 15 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 10'u tutuklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ihtiyaç sahibi kişiler adına paravan şirketler kurarak piyasada güven sağlayıp, karşılıksız çeklerle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütünü takibe aldı. Elde edilen bilgiler ışığında, Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili yapılan incelemede, şüphelilerin, mağdur oldukları tespit edilen 24 şahıstan 10 milyon lira civarında para dolandırdıkları, paravan 9 firma adına bankalardan 378 yaprak çek aldıkları, alınan bu çeklerden 276'sının karşılıksız çıktığı, ayrıca ulaşılamayan çok sayıda mağdurun olduğu ve yapılan dolandırıcılığın değerinin oldukça yüksek olduğu anlaşıldı.

Suç örgütüne ait olduğu tespit edilen 3 ayrı depoda yapılan aramalarda ise 1 adet kamyon, 10 adedi sanayi tipi büyük olmak üzere 380 adet çeşitli marka ve tiplerde jeneratör, 20 adet hava kompresörü, 36 adet çelik kapı, çok miktarda damlama hortumu, çok sayıda değişik tip ve markalarda tarım malzemeleri, 42 adet yangın dolabı, çok miktarda inşaat malzemesi ile çok miktarda hırdavat malzemeleri ele geçirildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetme, örgüte üye olma, nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.