Adana’da polis tarafından toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde çok sayıda sopa ve kesici alet ele geçirildi. Sürücülere 88 lira para cezası kesilen denetimlerde ele geçirilen ve halk arasında ‘haydar’ olarak bilinen sopaların üzerindeki ‘alırım aklını’ ve ‘arıza’ gibi yazılar dikkat çekti.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü’nce, Ziyapaşa Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarı başta olmak üzere Kızılay Caddesi, Kozan, Karataş yolu ve Duygu Kafe civarında toplu taşıma araçlarında arama yapıldı.

Toplamda 150 polisin katıldığı ve 3 gün süren denetimlerde, minibüs ve midibüslerde kapsam dışı bıçak, kesici ve delici alet ile sopa arandı; ayrıca sürücülerin GBT’leri sorgulandı. Yaklaşık 400 aracın arandığı denetimlerde, aracından sopa veya kesici alet çıkan sürücülere 88 lira para cezası kesildi. Toplamda 22 araç sürücüsüne ceza kesilen denetimlerde ele geçirilen yasak aletler, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği’nde sergilendi. Sergilenenler arasında, 3 beyzbol sopası, 19 tahta sopa, 4 demir çubuk, 4 tornavida, 4 adet bıçak, bir adet paslanmış pala, bir adet plastik cop, bir adet muşta yer aldı. Halk arasında ‘haydar’ olarak bilinen sopaların üzerindeki ‘arıza’ ve ‘alırım aklını’ ifadeleri de dikkat çekti.