İnsan kaçakçılığı yapan çetenin üyesi olduğu iddiasıyla suçlanan ve evleneceği gün polis tarafından damatlıklarla gözaltına alınan Husaın Rached'in de bulunduğu 5'i tutuklu 19 sanık hakkında dava açıldı. İddianameyi hazırlayan savcı, çete lideri Iyman Hannan'ın 460 yıl, damatlıkla gözaltına alınan Rached'in 142 yıl hapsini istedi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Didim ile Ayvalık sahillerini kullanarak yurt dışına insan kaçıran şebekeye yönelik geçen yıl Haziran ayında operasyon düzenledi. Bu operasyonda 19 sanık gözaltına alınırken, 3 sanık firar etti. Operasyonun en çok ilgi çeken yanı, Suriye uyruklu Husaın Rached'in evleneceği gece gözaltına alınması oldu. Çete üyesi Rached, damatlıkla emniyete götürülmüştü. Husaın Rached, işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede Bahri Güler, Demir Dünyagören, Mustafa Hannan ve Iyman Hannan ile birlikte tutuklandı.

Husaın Rached'in evleneceği M.H. de bir pakete koyduğu gelinliği ile adliyede bekledi. Rached'in tutuklanması üzerine genç kız gözyaşlarına boğuldu.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcısı 200 sayfayı geçen bir iddianame hazırladı. Savcı, iddianamade, örgütün bugüne kadar Didim Mavişehir Tekağaç mevkii ile Ayvalık'tan insan kaçakçılığı yaptığını, üyelerinin yakalanmamak için şifreli konuştuğunu belirtti. Örgüt lideri konumunda olan Iyman Hannan'ın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'yasadışı yolla insan ticareti yapmak' ve 'rüşvet' suçlarından 460 yıl, düğün günü yakalanan Husaın Rached'in 142 yıl, Bahri Güler'in 179 yıl, Demir Dünyagören'in 155 yıl, Mustafa Hannan'ın 227 yıl ve diğer sanıkların da 3 ila 227 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıkların önümüzdeki günlerde, ağır ceza mahkemesinde yargılanacağı belirtildi.