Kilyos'ta düğüne giderken devrilen midibüste hayatını kaybedenlerin aileleri, şoföre tepki gösterdi. Midibüsün kapasitesinden fazla yolcu aldığını ve aşırı hızlı olduğunu iddia eden aileler, davacı olacaklarını söyledi.

Kilyos'ta düğüne giderken devrilen midibüste hayatını kaybeden 5 kişinin yakınları, gün boyu cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu önünde bekledi. Aileler, feci kazadan kapasitesinden fazla yolcu taşıyan şoförü sorumlu tuttu.

Kaza sırasında midibüsün merdivenlerinde oturduğu öğrenilen Fen Bilgisi Öğretmeni Hatice Yüksel'in (52) akrabası Adem Yüksel, "Otobüs aşırı hız ve yüksek yolcu kapasitesiyle şarampole yuvarlanmış. Şoförün bir ihmali var. Girilmemesi gereken yola girmiş. Yüksek hız. Yolcu sayısını aşan bir kapasiteyle seyretmiş. Bizim yakınımız arka kapının merdivenlerinde oturuyormuş. Otobüs takla atarken kapı açılıyor ve dışarı fırlıyor" dedi.

Kazada hayatını kaybeden 47 yaşındaki Vicdan Mutlu'nun eşi Refik Mutlu ise "Sürat ve kurallara uymamak. Bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. Çok acı. Aile avukatımız da var. İnşallah peşini bırakmazlar. Orada komşu hatırı için düğüne gittiler. Düğüne gidiyorum diye çıktı acı haberi gece 00.30 gibi aldık" ifadelerini kullandı.