Bursa’nın İnegöl ilçesindeki köy düğününde yine bir maganda dehşeti yaşandı. Bir hafta arayla bir müzisyen daha maganda kurşunuyla yaralandı.
Geçtiğimiz hafta Sarıpınar Mahallesindeki düğünde maganda kurşunu ile iki müzisyenin yaralanmasının ardından bugün Küçükyenice Mahallesi’ndeki düğünde aynı maganda dehşeti yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İnegöl’e bağlı Küçükyenice Mahallesinde köy meydanında düzenlenen düğün cemiyeti sonunda gelin eve girişi sırasında sevinç amacıyla silahlar ateşlendi. Evin önündeki kalabalık arasında yer alan 22 yaşındaki İbrahim D., kesme tabir edilen tüfekle havaya ateş açmak üzereyken tüfeği yere düşürdü. Düşürdüğü sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, düğünde görevli müzisyen 51 yaşındaki Talip Sevinç’e isabet ederek, Sağ göğsünden yaralanmasına, sağ elinin baş parmağının kopmasına neden oldu.
Bir anda kanlar içinde yere yığılan müzisyen, mahalle sakinleri tarafından özel otomobile alınarak hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı. İnegöl’e bağlı Bilalköy mevkiinde karşılaşılan 112 Acil Servis ambulansına alınan yaralı, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alındı.
Acil servisteki ilk müdahalenin ardından durumu kritik olan müzisyenin sevkine karar verildi. Talihsiz müzisyen, 112 ambulansıyla Bursa Yüksek İhtisas Devlet Hastanesine sevk edildi. Acil servise akın eden yakınları ise olaya tepki gösterdi.

BİR HAFTA ARAYLA İKİNCİ OLAY
Bir hafta arayla aynı olay nedeniyle toplam 3 kişinin yaralandığına dikkat çeken yaralının yakınları, “Ekmek parası için uğraşan insanların başına bu gelmemeli. Bir hafta önce aynı şekilde bir olay daha yaşandı. O zaman iki kardeşimiz yaralanmıştı. Şimdi de bir müzisyen arkadaşımız yaralandı. Artık yeter. Düğünler eğlenmek için var. Silah atma yeri değil” dedi.
Düğün cemiyetine yaralanan Talip Sevinç ile birlikte giden yeğeni Arif Emul ise, “Gelin indirme yapılıyordu. Düğün evine 50 metre kala silah atılmaya başladı. Hepsi kuru sıkı atıyordu. Evin önüne gelince İbrahim denilen bir çocuk tüfeği elinden kaçırdı. Amcamla yan yanaydık. Tutup amcamı kenara çekmek istedim. Biran amcam koluma düştü. Ne oldu amca dedim? ‘Arif vuruldum’ dedi. Bir baktım baş parmağı kopmuş, göğsü de kan içindeydi. Özel otomobile bindirdik. Bilalköy kavşağına kadar getirdik. Oradan ambulansa bindirdik ve buraya getirdik. Biz Roman vatandaşları olarak böyle bir şeyin yaşanmasını istemiyoruz. Geçen hafta da aynı şey başımıza geldi. Biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Bu olaylar yeter artık. Önü arkası gelmiyor. Bir hafta arayla iki olay yaşandı. Düğünde bulunan gençlerin hepsi alkol içiyor. Hep alkolün etkisinden bu olaylar yaşanıyor” dedi.
Olayın ardından jandarma ekipleri olay yerine giderek, müzisyenin yaralanmasına neden olan şüpheli İbrahim D.’yi gözaltına alırken, suç aletini de ele geçirdi.
Olayla alakalı tahkikat sürüyor.
(İHA)