Adana’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 13 asker hakkında ’casusluk’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde, aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu şüpheli askerler E.T. (40), H.G. (32), Ö.K. (31), G.M. (32), H.K. (30), B.K. (30), H.Ö. (30), H.İ.K. (28), A.Y. (40), M.Ö. (30), C.K. (40), H.Ü. (29) ve S.Y. (35) hakkında ’Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama’ suçlarından birer kez ömür boyu ve 20’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Şüphelilerin yanı sıra tanık ifadelerine de yer verilen iddianamede, "Şüphelilerin MİT’e ait olan TIR’ları bu şekilde durdurmak ve dünya kamuoyuna deşifre etmek suretiyle, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini uluslararası toplumda zor duruma düşürmeyi amaçladıkları anlaşılmıştır. Söz konusu casusluk faaliyeti bu nedenlerle nihayetinde Suriye devletinin Türkiye aleyhine elini güçlendirmeyi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini, MİT’in ve Dışişleri Bakanlığı’nı uluslararası toplumda ve Suriye’deki Esad rejimine karşı zayıf, suçlu ve çaresiz bırakmayı amaçlamış bir casusluk faaliyetidir" denildi.

(İHA)