Sultangazi’de sanatçı İbrahim Harikases’in mağazasına giren hırsızlar, duvarı delerek yaklaşık 30 bin lira değerindeki mücevherat ve elektronik cihaz çaldı. Mağazanın güvenlik kameralarını kıran hırsızlar, kayıplara karıştı.
Edinilen bilgilere göre olay, 11 Şubat Çarşamba günü Sultangazi’de sanatçı İbrahim Harikases’in kardeşleri ile birlikte işlettiği mağazada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliğini henüz belirlenemeyen hırsızlar, yan binanın kömürlüğünden mağaza duvarını delerek içeri girdi. Mağazaya giren hırsızlar, ilk olarak ellerindeki sopaların yardımıyla güvenlik kameralarını kırarak görüntü almasını engelledi.
Kasayı kırarak açmaya çalışan hırsızlar, başarılı olamayınca mağazanın içine yöneldi. Hırsızlar, piyasa değeri yaklaşık 30 bin lira olan gümüş yüzük, kolye, çeşitli mücevherat, saat ve elektronik cihazı çalarak kayıplara karıştı.
Yaşanan hırsızlığını anlatan sanatçı İbrahim Harikases, "Komşu binamızdan girmişler. Ses gelmiş kardeşim gitmiş bakmış yan binaya. Bakmış ki kapı açık. Sağa sola bakmış bir şey görememiş. Gelmiş dükkanı kontrol etmiş. Dükkanı kapatmış ağabeyimle beraber. Ağabeyim sabah 06.00’da geliyor bakıyor ki hırsız girmiş. Bakıyor kapı açılmamış, kepenk açılmamış. Sonra polise haber veriyor. Yaklaşık 30 bin Türk Lirası değerinde mal çalmışlar. Bunun çoğunluğu gümüş yüzük. Sevgililer günü yaklaştığı için, çok miktarda gümüş almışlar. Hediyelik saatler falan var" dedi.
Emniyet ekipleri, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
(İHA)