Sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci generali vurarak şehit olan Ömer Halisdemir için yazdığı duygu yüklü şiire klip çekti.
Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci generali vurduktan sonra darbeci askerler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in kahramanlığı, şiire döküldü. Ünlü sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, şehit Ömer Halisdemir için yazdığı duygu yüklü “30 Kuş” adlı şiire, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde klip çekti.
Yapımcılığını Nazif Tunç’un, Yönetmenliğini Ekrem Aydın’ın yaptığı klip, Başiskele Belediyesi’nin Fatih mahallesinde bulunan Hizmet Binası alanında gerçekleşti. Başiskele’de Deprem Şehitleri anma programında bulunan Ömer Döngeloğlu’nun da katıldığı klip çekiminde, Başiskele’de bulunan Acil Müdahale Mangası Tiyatro grubu oyuncuları oynadı. Çekimler Ömer Döngeloğlu’nun duasıyla başladı.
Basında yer alan haberlerden, şehit Halisdemir’in 30 kurşunla şehit olduğunu öğrendiğini ifade eden Erzincanlı şiirini “30 Kuş” ismiyle yorumladı.

“ÖMER BAŞÇAVUŞUMUZ’A VE MİLLETİMİZE ATFETTİM"
Çekimler sırasında konuşan Dursun Ali Erzincanlı, “15 Temmuz şehitlerimize atfettiğimiz, özelde de şehit Başçavuşumuz Ömer Halisdemir atfettiğimiz ’30 Kuş’ isimli şiirin klibini, 6 dakikalık filminin çekimleri başlayacak. Allah-ü Teala hayırlı kılsın inşallah. Milletimiz ve devletimize hayırlı kılsın. Bir kahramanımız var, 240 kahramanımız var ama Ömer Başçavuşumuz o geceki şehitlerimizin komutanıydı adeta. Bu yüzden de Allah-ü Teala milletimize, büyün şehitlerimize vermiş olduğu sevgiyi ayrıca Ömer Başçavuşumuz’a da verdi. Bizde de bir heyecan var. İnşallah güzel bir çalışma olur” dedi.

“ONLAR DESTAN YAZDI, BİZ OKUMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Şiiri yazma hikayesinden bahseden Erzincanlı, “Ben daha önce bana ilham konusunu soranlara hep söylüyordum. Ben çalışırken ister istemez insanın aklına bir şeyler geliyor. O da inşallah rahmanidir diyordum. Fakat ben bu şiirde şunu gördüm, 15 Temmuz’da bütün milletimizin adeta beyni durdu, durduruldu. Ben özellikle kendim için söylüyorum. Ben bu beyinle, bu kalple, bu şiiri yazabilecek ne durumdaydım psikolojikmen ne de buna hazırdım. Fakat 15 Temmuz’dan sonra 15-16 gün geçti, içimde adeta şiirin yazıldığını hissettim. Ben sadece kalemi elime alıp kağıda dökerken, yazılmış bir şiiri kağıda döküyordum. İçimdeki ile kağıda dökülenin örtüşeli bayağı bir süre geçti. Sonunda 30 Kuş şiiri ortaya çıktı. O gece 240 insana şehadeti nasip eden kudret, bunların destanının da millet tarafından bilinmesini murad etti. Herhalde biz de bu konuda biraz istekliydik. Biz de memur edildik adeta. Kim olsaydı, kimin kalbine düşseydi o yazacaktı yani bunu. Onlar destan yazdı biz okumaya çalışıyoruz” diye konuştu.
(İHA)