Düzce’de bir kişi, evlendirilme vaadiyle binlerce lira dolandırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Camikebir Mahallesi’nde oturan M. K. Zonguldak ilinde oturduğunu söyleyen ve isminin Şaban Y. olduğunu iddia eden bir şahısla tanıştı. Şaban Y. isimli şahıs M.K.’ya evlenmek için bir hatun bulduğunu, bunun karşılığında 3 bin lira para istediğini söyledi. M. K. şahsa parayı vererek Zonguldak’a gitti. Burada soyadı bilinmeyen ve isminin Ayşe olduğu bilinen bayanla tanışan M. K.’nın tanışmasının ardından aracılık görevini üstelenen Şaban Y. 2 bin 500 lira daha para istedi ve parasını aldı.

Ayşe isimli bayanla Düzce’ye gelen M. K.’nin dolandırılma macerası bununla bitmedi. Ayşe isimli kadın M. K’dan ziynet eşyası istedi. M. K.’da kadının bu isteğini geri çevirmeyerek kuyumcudan 4 bin 400 lira değerinde altın alarak, bayana hediye etti.

Kuyumcudan altınları alan Ayşe isimli bayan daha sonra tuvalet ihtiyacı olduğunu söyleyerek M.K. ile birlikte Merkez Cami tuvaletine gittiler. Bayanlar tuvaletine giden Ayşe isimli bayanı bekleyen M. K. yarım saat bekledikten sonra kontrol için tuvalete girdiğinde bayanın orada olmadığını anladı.

Evlenme hayali ile toplam 10 bin lira para harcayan M. K. dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Polis dolandırıcıların peşine düşerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.