Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 2 şüphelinin bulunduğu araçta kullanıma hazır lav silahı ile mermilerin ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 Temmuz günü Sivrice ilçesi Güney köy mevkisinde yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti sırasında, Diyarbakır istikametinden Elazığ yönüne giden 34 JZ 1790 plakalı aracın bagajında 1 lav silahı, 794 Biksi makineli tüfek fişeği, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 77 fişek ele geçirilmişti. Olayla ilgili Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Silahlarla ilgili gözaltına alınan Tamer G. ve Aziz İldemir ise, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanan şüphelilerden birinin kimliğinin sahte olduğu, diğerinin ise 3 farklı suçtan 10'ar ay hapis cezası aldığı belirlendi. Araç sürücüsü Tamer G.'nin daha önce yasadışı terör örgütleriyle bağlantısı olduğu iddiasıyla başlatılan üç ayrı adli soruşturma çerçevesinde 10'ar ay hapis cezası aldığı ve cezalarının ertelendiği tespit edildi. Aziz İldemir isimli diğer şüphelinin ise kimliğinin sahte olduğu tespit edildi. Aziz İldemir adlı kişi adına hazırlanan nüfus cüzdanının İstanbul Güngören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden verildiğinin belirlenmesi üzerine İstanbul ile yapılan yazışma sonrasında Güngören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden söz konusu nüfus cüzdanının tanzim edilmediği ve sahte olduğu belirtildi. Üzerinden sahte kimlik çıkan kişinin şüpheli konumunun devam etmesiyle birlikte, ilk incelemeler sonucunda şüphelinin yasadışı MLKP örgütünün dağ kadrosunda yer alan ve yakalandıktan sonra hapis cezasını çekerken 25 Mart 1988'de İstanbul Metris Cezaevi'nden arkadaşlarıyla birlikte firar eden İbrahim Kayguli olabileceği düşünülüyor.

Silah ve mühimmatlarla ilgili yapılan incelemelerde araçta bulunan lav silahının NATO stoklarında yer aldığı ve MKE'den kafile numarası bulunduğu belirlendi.