Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nu 30 Mart yerel seçimlerinin ardından makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emekli olduktan sonra heybeyi boynuna atıp derviş gibi gezeceğini söyledi. Arınç’ı taşıyan helikopter Orhaneli’ne indiği sırada alanda bekleyenler zor anlar yaşadı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bursa’da teleferiğin açılışını yaptıktan sonra zirveye çıkan Arınç, oteller bölgesinden Helitaksi’ye binerek Orhaneli’ne geldi. Arınç’ın helikopterinin inişi sırasında yoğun tozdan etkilenen protokol mensupları, araçların arkasına saklanmak zorunda kaldı.
İrfan Tatlıoğlu’nun 30 Mart yerel seçimlerinde halkın takdiriyle üçüncü kez belediye başkanlığını kazandığını ifade eden Arınç, “Prensip olarak bütün belediye başkanlarını kendi makamlarında ziyaret etmek istedim. Bugüne kadar 9 belediye başkanını ziyaret ettim. Dağ ilçelerinden 4’ü kalmıştı. İnşallah bugün bu ziyaretlerimizi tamamlayacağız. Bu 5 yıllık süreçte, inşallah Orhanelimize yeni hizmetler gelmesi, halkımızın daha mutlu olması için büyük çaba sarf edeceğiz. Bundan eminiz. Şimdi büyükşehirler ’bütünşehir’ olunca inşallah el ele vereceğiz ve miting meydanında da söylediğim gibi hükümetimiz bütün imkanlarıyla başkanımız ve belediyemizin yanında olacak" dedi.
Teleferik açılışının ardından helikopterle Orhaneli’ne geldiğini anlatan Arınç, teleferiğin 25 milyon euroluk bir yatırımla yap-işlet-devret metoduyla modern, rahat ve konforlu şekilde 8 kişilik kabinlerle Uludağ’ın zirvesine kadar çıkacağını söyledi.
Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu ise, ziyaretlerinden dolayı Arınç’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Tatlıoğlu, Arınç’a içinde Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı bulunan yün heybe hediye etti. Bunun üzerine Arınç, “İnşallah emekli olunca heybeyi boynuma takacağım, elime de demir asa alıp Orhaneli’ye geleceğiz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a seslenen Arınç, “Cemalettin Bey sen emekli olmayacak mısın?” diye sordu. Ardından da, “Sonra Uludağ’dan çıkacağız Allah’ın izniyle derviş gibi yürüyeceğiz. Faruk Ambarcıoğlu Bey de güzel şiirler yazacak, besteler yapacak” dedi.
Orhaneli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Taner Ay da Arınç’a 16 numaralı ’Bülent Arınç’ yazılı kırmızı-beyaz forma hediye etti.
(İHA)