Adana’da vergi dairesinden emekli bir kadın, 25 bin TL ödül kazandığını söyleyen telefon dolandırıcılarının verdiği hesaba kredi kartından 13 bin TL yatırdı. Tekrar arayan dolandırıcılara 300 TL daha yatırırken bir vatandaşın uyarısı ile dolandırıldığını anlayan kadın, “Şüphelendiğim için polise ve cumhuriyet savcılığına bilgi verdim. Ama yine gittim aynı hataya düştüm” dedi.

Olay, Yüreğir ilçesi Kozanyolu Caddesi üzerindeki bir bankamatikte meydana geldi. İddiaya göre, Vergi Dairesi’nden emekli 2 çocuk annesi Hürü Gülegül’e mesaj çeken dolandırıcılar, bir kola firmasının kampanyasından 20 bin TL ödül, 5 bin TL’de reklam ikramiyesi kazandığını söyledi. İki gün üst üste önce 8 bin 500 TL, daha sonra ise 4 bin 500 TL yatıran Gülegül, dolandırıldığından şüphelenerek polise ve cumhuriyet savcılığına başvurdu. Ancak dolandırıcılar 300 TL yatırdıktan sonra 20 bin TL’nin hesabına yatacağını belirtti. Gülegül, bunun üzerine tekrar bankaya para yatırmaya gitti. Telefonda konuşurken verilen hesaba para yatırmaya çalışan Hürü Gülegül, bir vatandaşın dikkatini çekti. Gülegül’ü dolandırıldığı yönünde ikna etmeye çalışan vatandaş, bir yandan da polisi arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Hürü Gülegül’ü dolandırıldığına ikna ederek Cumhuriyet Polis Merkezi’ne getirdi. Burada şikayetçi olan emekli kadın, ifadesinin ardından bırakıldı.

“BİR ÜMİT DEDİM”

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hürü Gülegül, “Şirket adına belli bir miktar havale yapılması gerektiğini söylediler. Yatırdığım paranın geri hesaba yatırılacağını belirttiler. İlk gün 8 bin 500, ikinci gün ise 4 bin 500 TL para yatırdım. Yatırdığım parayı iki tane kredi kartından çektim. Bugün 300 TL yatıracaktım, ATM’den 20 bin TL para kullandıracaklardı bana. Tam işlemi yaparken polis geldi. İhbarda bulunan vatandaş hatta beni uyardı. ‘Dolandırıcılar inanmayın’ dedi” diye konuştu.

Gülegül, şüphelenerek polise ve cumhuriyet savcılığına bilgi verdiğini ifade ederek, “Ama yine gittim aynı hataya düştüm. Son işlem dediler. Bir ümit dedim ben de. Ekip geldi, gelmeseydi yine yatıracaktım. Normalde böyle mesajları dikkate almazdım ama nasıl oldu anlamadım. Hiç kimse gelen mesajlara inanmasın. Kimse benim gibi bu hataya düşmesin, inşallah hemen yakalanırlar. Zaten borçluyum zor durumdayım” dedi.