Adana'da emekli bir kişiye "amca yardımcı olayım" diyerek maaş kartını alıp 960 lira parasını dolandıran şahıs, mahkemede suçunu itiraf edip beraatını istedi.

Emekli Hüseyin Aylak (66), 21 Mayıs 2013'de Atatürk Caddesi'ndeki bir bankaya ait ATM'ye gidip emekli maaşını çekmek istedi.

Aylak, bankamatik kartı ile işlem yaparken arkasında bekleyen Sezai A., "Amca sana yardımcı olayım, ancak kartını bankamatik yutmuş" dedi. Aylak da, bu kişinin sözüne inanıp ATM'nin yanından ayrılıp kartını almak için banka şubesine girdi. Bu arada, Sezai A. da, bankamatikteki kartla işlem yapıp emeklinin 960 lira maaşını alıp kaçtı. Emekli Aylak, banka görevlisine kartını bankamatiğin yuttuğunu söyledi. ATM açıldığında kartın olmadığı görülürken, emeklinin hesabına girildiğinde emekli maaşının çekilmiş olduğu tespit edildi. Emekli Aylak, bankanın içinde maaşının dolandırılması üzerine gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine polis çağrılırken, ATM'nin kamerasından teşhis edilip yakalanan zanlı Sezai A. hakkında Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz olarak kullanması suretiyle yarar sağlamak' suçundan dava açıldı. Sezai A., mahkemede suçunu itiraf ederek, "Bankamatikten para çekerken amcaya yardımcı olacağımı söyleyip kartını ben aldım. Bilgisi dışında emekli maaşını çektim, pişmanım" diyerek beraatını istedi.

Emekli maaşı dolandırılan Hüseyin Aylak ise, emekli maaşını çekerken arkasındaki kişinin, 'Ne bekliyorsun?' dediğini belirterek, "Ben de 'kartımla maaşımı çekmeye çalışıyorum' dedim. O da 'kartın günü geçtiğinden bankamatik yutmuştur' dedi. Sıradan çıktım, banka açılınca görevliden kartımı istedim. Hesabıma baktıklarında emekli maaşımın çekildiğini söylediler" diyerek sanıktan şikayetçi oldu.

Hakim, Aylak'ın emekli maaşını izinsiz olarak çekip dolandıran Sezai A.'yı 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Kendisini dolandıran kişinin cezalandırılmasına sevinen Aylak, "Emekli maaşımı dolandırdığında günlerce ağladım. O para eşimle benim bir aylık geçim paramızdı. Perişan olduk. Aylarca sıkıntı çektik. Sanığa ceza verilmesi için çok dua ettim. Ceza alması çok iyi oldu. Bir daha yapmaz. Benim gibi emekli olanlar tanımadıkları kişilerden yardım istemesin, yoksa dolandırıcıların kurbanı olabilirler. Gitsinler banka görevlilerinden yardım istesinler" dedi.