İzmir'in Bornova İlçesinde, bir ay önce annesini emerken akciğerine kaçan süt nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği belirlenen 24 günlük Azra bebeğin annesi Nazlı A.'ya şok dava. Olayı soruşturan savcı, ifadesini aldığı anne Nazlı A hakkında, "Taksirli adam öldürme" suçundan dava açtı. Önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak olan anne, 3 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.

Karnında 9 ay taşıdıktan sonra dünyaya getirdiği bebeğini öldürmekle suçlanan müvekkilinin şok içinde olduğunu belirten Avukat Mustafa Tekin de, annenin suçsuz olduğuna inandığını ve yargıya güvendiklerini söyledi.

GECE YARISI ANNESİNİ EMERKEN ÖLDÜ

Olay, Bornova'nın Merkez Mahallesinde 1 ay önce yaşandı. 24 günlük Azra bebek, gece acıkınca ağlamaya başladı. Uykudan uyanan anne Nazlı A., bebeğini emzirmeye başladı. Azra bebek, annesinin memesini emdikten kısa bir süre sonra tıkanarak fenalaştı. Paniğe kapılan anne, eşini uyandırdı. Annesini emerken akciğerine kaçan süt nedeniyle Azra bebek, hastaneye götürülemeden boğularak hayatını kaybetti. Adli Tıp sonuçlarına göre, annesini emen bebeğin akciğerine kaçan süt nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

SAVCIDAN ANNEYE ŞOK DAVA

Azra bebeğin ölüm olayını soruşturan savcı, anne ile babanın ifadesini aldı. Ölümü şüpheli bulan savcı, TCK'nın 85. maddesine göre, anne Nazlı A hakkında, "Taksirle adam öldürmek" suçundan dava açtı. Savcının hazırladığı iddianame Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Evladını kaybetmenin acısını yaşayan anne, açılan davayla bir kez daha yıkıldı. 3 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanacak olan anne Nazlı A., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarak kendisini savunacak.

Bebeğini kaybetmenin acısını yaşayan annenin açılan dava ile bir kez daha yıkıldığını belirten Avukat Mustafa Tekin,"Adli Tıp raporlarında bebeğin emerken boğularak hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bebeğini kaybetmenin acısını yaşayan annenin suçsuz olduğuna inanıyorum. Adalet bu konuda en doğru kararı verecektir" dedi.