Bursa'nın İznik ilçesinde, 7 yıldır kayıp olan gayri menkul zengini yaşlı çiftin cesetleri, evlerinin bahçesindeki fosseptik çukurunda bulundu.

2007 yılında ortadan kaybolan İznik’in emlak zengini Ahmet Refik Öner (82) ve eşi Emine Öner’in Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan evlerinin bahçesi ve fosseptik çukuru tekrar kazıldı. İznik Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, aldıkları ihbarı değerlendirip, yaşlı çiftin evlerinin arka bahçesinde bulunan fosseptif çukurunda yine kazı yaptı. Yapılan kazılarda iki kafatası bulundu. Cesetlerin parçalanmış olduğu ve yan yana gömüldüğü görüldü. Fosseptik çukurunda bulunan iki kafatası ve diğer parçalar ekipler tarafından çıkarıldı. Savcılığın olay yerinde incelemesi sürüyor. Bulunan ceset parçalarının incelenmek üzere adli tıbba gönderileceği öğrenildi. Bulunan kafatası ve diğer kemik parçalarının yaşlı çiftin akıbeti hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

İddiaya göre, kayıp çiftin kızı Zeliha Bedel ve ağabeyi Kamil Öner, anne ve babalarının ortadan kaybolmasından en küçük erkek kardeşleri K.Ö’yü sorumlu tutmuştu. K.Ö, anne babasını kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınmış, yapılan sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Şüpheli K.Ö, daha sonra kayıp anne ve babası adına düzenlenmiş evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. K.Ö, 4 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.